maanantai 6. syyskuuta 2010

Muisto vaan jää

Elokuisen 'Rasiapostauksen' lopussa on kuva lamppuhelmistä ja makeanvedenhelmistä tehdystä rannekorusta, josta tiedusteltiin lähempää juttua. Kuvasinkin korun uudelleen tuolloin, mutta postaus jäi.Koru on kuin muisto kesäkukista. Se on niin selvästi kesärannekoru, että menköön talviunille tämän postauksen myötä. Korussa siis makeanvedenhelmiä ja amerikkalaisia lamppuhelmiä:Olen laittanut lasihelmien väliin, tai oikeasti helmien molemmille puolille, sellaiset pienet hopeamansetit, kaulukset, joista osa uppoaa sisälle helmen reikään ja ulkopuolelle jää pieni reuna suojaamaan vaijeria kulumiselta ja estämään helmiä hankautumasta toisiaan vasten. Mansetit ovat vanhoja, ja tiedot ostopaikasta (ulkomailta) -> ?

Korun lasihelmet ovat siis amerikkalaisia.

Vaan osataan sitä Suomessakin:

Jane Myrsky on suomalainen lasihelmitaiteilija, jonka helmiä olen käyttänyt joissakin koruissani. Aiheesta kiinnostuneille: "Helmien valmistus, lyhyt oppimäärä". Olen vuosia sitten tehnyt muutaman korun Janen lasihelmistä, ja kunhan saan kuvattua ne uudelleen, laitan niistä eri postauksen. Kaivelen samalla esille NERIK (NäitäEnRaaskiIkinäKäyttää) -laatikossa olevat Janen tekemät ihanat lasiriipukset, jotka edelleenkin odottavan koruun pääsyä.

6 kommenttia:

 1. Janen helmet ovat kauneimpia... niitä NERIK laatikon aarteita, niin ovat sinun korusikin... tämäkin kuin kaunein tuulahdus kesästä

  VastaaPoista
 2. Tämä koru on kyllä kaunis kun kevät! Ja nuo lasihelmet <3

  VastaaPoista
 3. Valtavan kauniit helmet. Hyvä esimerkki taas siitä, että yksinkertainen on kaunista - ei mitään ylimääräisiä hörhelöitä välttämättä tarvitse. Vaikka blingblingkin joskus on paikallaan! Jane Myrsky... Ihana nimi :)

  Toi sun rasiantekotaito mun pitäis opetella.

  VastaaPoista
 4. No on makeanvedenhelmetkin aika moisia namupaloja ja nuo lamppuhelmet vain korostavat makeutta! Ja näitä kuviasi ei vain jaksa olla ihailematta! Olet sinä kyllä aikamoinen mestari !

  VastaaPoista
 5. Kiitos, kun kuvasit uudelleen. Ja, jos ikinä kyllästyt tähän niin täällä on sille hetikohta tarjolla uusi koti!

  VastaaPoista
 6. Piia: Janen helmet ovat 'jotain ihan muuta' :) On Suomessa muitakin taitajia, Janen mainitsin, kun mulla on hänen helmiään.
  Henna: Helmet on nättei, mutta näin syksyllä ei enää oikein tee mieli käyttää näin kukkaista korua.
  Rilla: Janen 'lyhyestä oppimäärästä' huolimatta en ymmärrä, miten joku voi osata tehdä noita helmiä 8) En tiedä, onko Jane Myrsky taiteilijanimi vai ihan oikea, mut ihana on! Sitähän voi mennä sitten lasihelmikurssille, kun ilmaantuu luppoaikaa. Lähetän sulle rasian kaavan, pääset alkuun.
  marjo(nsivut): On ne mv-helmetkin ihan herkkuja, muttei ainutlaatuisia kuitenkaan. Niissä on aika jännä väri, sellainen persikan ja vaaleanpunaisen välimuoto. Samaa väriä on noissa lamppuhelmissä. Kiitos!
  Anonyymi: Jos tietäisin, mistä saisin uudet samanlaiset helmet, ei olisi mitään ongelmaa. Täytynee pitää silmät auki.

  VastaaPoista