perjantai 10. syyskuuta 2010

Black is not black

Mustista kivistä tehty rannekoru näyttää mustalta, muttei ihan oo. Pyöreät kivet ovat tumman sinisiksi värjättyjä tiikerinsilmiä ja 'drop style chipsit' onyksia. Pienet viistehiotut rondellit ovat oikeastikin mustia, spinellejä. Onyksit vähän ihmetyttävät, kun osassa kiviä on outoja värikuvioita. Tiedän, että onyksia on eri väristä, mutta että samassa pikkukivessä tuollaisia väriesiintymiä. Osaisko joku kertoa, josko chipsit eivät olisikaan onyksia (sellaisina ne olen ostanut)? Kivet ovat tosi kauniita ja niitten muoto persoonallinen ovatpa ne sitten mitä tahansa.

Kuvassa yllä aavistus tiikerinsilmän sinertävää välkettä, ja chipsien kuviotkin näkyvät tästä vinkkelistä.

18 kommenttia:

 1. olet tuonut hyvin esiin kivien kauneuden

  VastaaPoista
 2. Onpas upea! Tosi hienot nuo "värihipuset" oli onyxia tai ei!

  T. Kipa

  VastaaPoista
 3. Tässä mietin, että mitähän kameraa käytät? Ja muokkaatko kuvia photoshopilla?

  Nimim. Haaveissa oppia yhtä hyväksi valokuvaajaksi :D

  VastaaPoista
 4. Kiitos Piia ja Kipa. Olkoon kivet onyksia, kunnes toisin todistetaan.
  Tyttö kylmän maan: Kamerani on Canon 450D. Rajaan kuvat Photoshopissa ja säädän värit, jos pielessä tai harmittavia heijastumia. En manipuloi esittämiäni kuvia lukuunottamatta muutamia blogissa olevia kuva-animaatioita. Olen yksitoikkoinen kuvaaja kuvausjärjestelyjen suhteen, en somistele enkä koristele. Käden esiintyminen kuvassa on jo myönnytys.

  VastaaPoista
 5. Minä en mitään onyksina myytyä sen jälkeen kun se kotiin tulee enää onyksiksi sano, olen sen verran kyyninen että ne on kaikki akaattia vaan. :)
  Mutta olivat tämä sinun kivesi mitä tahansa niin todella jänniä värejä niistä löytyy, ja kauniiseen koruun ovat päässeet.

  VastaaPoista
 6. Kaunis koru, upeat kivet! Sattumalta mulla löytyy tuota ihan samaista siniseksi värjättyä tiikerinsilmää :)

  Meinasin jatkaa tästä mökkireissulle (city-mökki) ja ottaa noita mukaani. Katsotaan, tulisko niistä "jotain"!

  VastaaPoista
 7. Kiitos Miilia! Minä kutsun akaatiksi 'kaikkia' niitä kiviä, joita en tunnista. Taidanpa osua ihan nappiin useimmiten ;) Kyl nääkin varmaan...
  Rilla: Sininen tiikerinsilmä taitaa olla tämän syksyn 'uutuus'. Toivottavasti siinä pysyy väri! Näen jo silmissäni pitkän linkitetyn korun :) Menikö metsään? Oma koruni on versio C. Versiot A ja B purin. A:ssa oli liikaa hopeaa (tai hopeaa yleensä) ja B:ssä lisäksi vielä kulmikkaitakin onykseja. Eli tämä C on riisuttu malli ;)
  PS Löysitkö mitään?

  VastaaPoista
 8. Kommentin jatkoa... Löysin, kiitos :) Ja olisi varmaan tullut se PITKÄ linkkikoru, jos olisin tilannut noita ennemmän kuin puolikkaan nauhan. Lets see... Melkein valmista!

  VastaaPoista
 9. Ja tosihan on, että 'mustana onyksinä' myydään kaikenlaista, etenkin värjättyä akaattia, joka on ihanan monimuotoinen kivi!! :-D

  Omasta hippusnauhastani toiveikkaana etsiskelin muutakin kuin valkoisia läiskiä, ei ollut... Nyt haeskelen epätoivoisesti ovaaleja onyks-puikuloita, onko tietoo kellään?? (Sori, @nia, tällanen kalastelu!)

  VastaaPoista
 10. Huokaus, miten kauniita koruja ja taidokkaita valokuvia. :)

  VastaaPoista
 11. Rilla: Tsekkasinkin jo sun lyhyen linkkikorun ;). Jestas kun on upea! Nuo laatat on mainioita.

  Mags: Ei mulle ole niin väliä, minkä nimisiä kiviä korussani on. Pääasia, että on nättejä. Asia muuttuu toiseksi, kun ja jos korun myy. Silloin mielellään ihan oikeilla nimillä. Huomasin sun huhuilusi noitten onyksien osalta. Siis haetko litteitä ovaaleja vai puikuloita pullukoita oliiveja? Mulla pitäisi olla noita

  http://studio-ania.blogspot.com/2010/05/enni.html

  kaulakorun keskellä olevia viistehiottuja puikuloita kuten myös noita kierteisiä siinä vähän ylempänä. Siis joitain irtokiviä... Luulen kuitenkin, ettet tuollaisia ole hakemassa. Puikuloissa oliiveissa on mun mielestä kiven muotoon erityisen hyvin sopiva hionta. Saa täällä kalastella, on ei-kenenkään-vesialuetta ;)

  Vino pino: Minä huokailen sinun huokaustasi. Sydämelliset kiitokset <3

  VastaaPoista
 12. Saanko vielä kysyä, että mitä objektiivia käytät? Ja onko se ihan perus mukana tuleva 18-55mm? =)

  VastaaPoista
 13. Tyttö kylmän maan: Sulla on kiva 'nimi'. Viime talvena me kaikki kyllä oltiin sun kaimojasi. Kysymykseesi: Mulla on tuon perus 18-55 mm:n lisäksi kiinteäpolttovälinen 50 mm:n objektiivi yleiskäyttöön sekä Canonin EF-S 60mm f/2.8 USM Makro, jolla taidan kuvata kaikki korukuvat. Objektiivi on pienikokoinen ja tykkään kuvata sillä. Olen ollut tosi tyytyväinen. Paremmat olisivat isompikokoisia :( En edes muista minkälaisia lähikuvia noilla muilla saa. Täytyykin kokeilla seuraavaan päivänvalon aikaan. Kameranihan on pari vuotta vanha. Blogin vanhimmat kuvat olen ottanut Minoltan Z1:llä, joka ei siis ole järkkäri. Lipsunkohan tässä nyt periaatteestani, etten mainosta (mitään). Kameraani olen joka tapauksessa tyytyväinen, joskin toivelahjalistalla olisi jo uusi. Nälkä kasvaa syödessä. Kiitos mielenkiinnostasi :)

  VastaaPoista
 14. Hih, Se on kyllä totta, viime talvi oli aivan järjettömän kylmä.

  Kiitos tiedoista =) Taidan vielä hetkeksi jäädä vain haaveilemaan järkkärin ostosta, mutta kyllä joskus vielä sellanen hankitaan tähänki talouteen!

  VastaaPoista
 15. Juu, @nia, eivät ole noita mitä haeskelen, kiitos :-D Olen jo tehnyt pari hätä-tilausta, voi mua, kahden-neljän kiven vuoksi 'uups'! Ja vieläkin vääriä...

  VastaaPoista
 16. Tyttö kylmän maan: Tämänpäiväisellä ei-järkkärillä saa todella hyviä kuvia. Järkkäri ei ole mikään must. Kameravalintani liittyy silloiseen (aikuis)opiskeluuni. Aivan varmasti pärjäisin muunkinlaisella, mutta kuten sanoin: nälkä kasvaa syödessä - ja kaipa minä vähän haastettakin kaipasin. Kuvasi ovat kauniita kuten sinäkin!
  Mags: Juu, kaapit ja laatikot pursuaa mitä ihmeellisimpiä kiviä ja helmiä, mutta sitä yhtä tarvitsemaa ei sitten tahdo löytyä mistään. Toivon, että löydät haluamasi.

  VastaaPoista
 17. Hei!
  Sulla on kiva blogi ja teet valtavan kauniita koruja!

  Olen itsekin aloitteleva koruharrastaja ja juuri menossa ekalle korukurssille harjoittelemaan piinaa ;)
  Saako kysyä, käytätkö koruissasi koruvaijeria vai helmisiimaa? Kumpaa suosittelet/kumpi toimii mielestäsi paremmin?

  VastaaPoista
 18. Hei kesäheinä! Kiitos :) Olet valinnut (tai toisinpäin) ihanan harrastuksen. Ja ketjuista Piina on yksi parhaista. Vastaus kysymykseesi: Koruvaijeria!!! Teen malleja siimaan, siis malleja itselleni suunnitteluvaiheessa, mutta en ole koskaan tehnyt oikeaa korua siimaan. Kun vaijerikin kuulema saattaa katketa, en ota mitään riskiä. Korkealaatuinen vaijeri on kestävää (siis pitäisi olla), notkeaa ja kaunista ;) Vaijereitahan on eri paksuisia ja ominaisuuksiltaan erilaisia.

  VastaaPoista