torstai 5. elokuuta 2010

Viel on kesää jäljellä

Mamban sanoin:

"Viel on kesää jäljellä,
vielä tulee kauniita päiviä..."

Vaan pian pitää (pitää, pitää tai saa) siirtyä syksyn lämpimänsyviin väreihin niin pukeutumisessa kuin koruissakin. Jotkut värjää hiuksensakin. Mut mä tahdon viel hetken pitää kesähameen helmasta kiinni ja tein vähänkö kesäisen rannekorun. Oikeasti tuli sellainen pakkopakko, kun haikean odottelun jälkeen vihdoin sain käsiini Robin Egg Blue -värisiä makeanvedenhelminugetteja - ja oon ihan töpinöissäni. Helmillä on tarina, jonka kerron sitten, kun olen tehnyt niistä arvoisensa korun. Nyt ne on vaan niin kuin vähän kylässä. Ne on oikeasti hienoi helmii ja ansaitsevat jotain ihan muuta.

Koru on sellainen näpit syyhysivät -koru, jossa nugettien lisäksi akaatteja, vaaleita savukvartseja ja tuollaiset värjätyt turkoosihärpäkkeet, joilla sain koruun vähän eloa. Ne on vähän kuin peräsimet mutta ei kuitenkaan, enemmän sivusimet.


Koru ei oikeasti ole niin sweet kuin ensimmäiset kuvat vihjaavat. Toinen puoli korua on aika ruskeasävyinen ja sitä voi pyöritellä ranteessa mielialan mukaan. Kivet on ryhmitelty kolmen sarjaan kuten aiemmassa farkkukorussakin, joten koruja voi pitää yhtäaikaa niin halutessaan. Värit sointuvat, ja hopeahelmetkin on samanlaisia vaikkakin eri kokoisia.


. . .

PS Kaikki tarjolla olleet akaattiläpyskät on myyty. Kiitos innokkaille ostajille. Postittelen heti alkuviikosta. Toivon, että saatte niistä persoonalliset korut. Saa oikein mielellään vinkata, jos julkaisette kuvan!

20 kommenttia:

 1. Sulla löytyy kyllä ihan käsittämättömän hienoja materiaaleja! Eiliseen koruusi palatakseni - nuo käyttämäsi ruskeat ovat ihan kymppejä. Täällä on pelattu helmiloorien kanssa löytämättä mitään ihan kymppiä. Tai edes ysi miikkaa. Tulossa siis jotain vähän erilaista, pahus :)

  VastaaPoista
 2. Sullapa on aikamoinen huiske päällä :) Uutta liki joka päivä! Todella kaunista ja @naimaista tälläkin kertaa! TYKKÄÄN!

  Hennaliisa

  VastaaPoista
 3. Rilla: khmmmm... Oon harrastanut (kerännyt materiaaleja) kauan, kolmisen vuotta. Se ruskea säröakaatti on sellaisesta sekavärisestä säröakaattinauhasta, jossa oli noin kaksi ruskeaa helmeä. Toinen passasi hyvin noihin marmorikiviin ja hemimorfiitteihin. Se ruskea putki, Riverstone, sattui olemaan sitten akaatin värinen. Sääli, että ne on niin pieniä yksin käytettäväksi: kukaan ei huomaa ;) Mielenkiinnolla odotan samanlaista erilaista korua. Tässähän tämän lajin rikkaus onkin!

  Hennaliisa: Loma loppuu loma loppuu... Aika jää vähiin. Ensi viikolla paluu arkeen, nou-moor-koruja kuin silloin tällöin. Kiitos kiitoksista!

  VastaaPoista
 4. Nyt tulee ihan pienen pieni, mutta erittäin ystävällismielinen kritiikinpoikanen: Korusi ovat aivan ihania ja otat aivan hemmetin hienoja kuvia, mutta joskus (tai oikeastaan aika usein) näkisi mielellään korun myös kokonaisuudessaan. On oikeasti kiva nähdä miltä kaikkein ihanimmat helmet näyttävät läheltä, mutta minua aina kovasti kiinnostaisi nähdä myös kokonaiskuva korusta :)

  VastaaPoista
 5. Ihastuttava koru =) olet hyvin saanut eri materiaalit sopimaan yhteen

  VastaaPoista
 6. Kiitos Piia, onhan koru aika 'karkkipussi'.

  VastaaPoista
 7. nellen: On tervetullutta ja rakentavaa, että kommenttiboksiin tulee mielipiteitä ja keskustelua herättäviä viestejä. Kiitos niistä :)

  Vaikka mun ei tarvitse puolustella omassa blogissani yhtään mitään, niin mielelläni selittelen toimintatapojani.

  Koska eo. kommentti on jätetty tämän nimenomaisen korupostauksen yhteydessä, oletan sinun viittaavan erityisesti kuvattuun koruun.

  Koru onkin aika monimuotoinen, eikä siitä oikein saa selvää (vaikka kuvia on joka kulmalta), joten kokonaiskuva on hajanainen. Oikeassa olet. Mutta, mutta... en ikinä kuvaa korujani kattoperspektiivistä (josko sellaista tarkoitit) ketjuja lukuunottamatta.

  Minulla on tässäKIN asiassa periaate: Varsinkaan niitä tilauskoruja, jotka blogissani esittelen, en tarkoituksella kuvaa niin, että koko koru näkyy. Korut ovat uniikkeja ja sekä tilaaja että minä toivomme, ettei kukaan tee perässä samanlaista. Muutenkaan kuvani eivät ole korujen mallikuvia!

  Harva, muu kuin koruntekijät itse, kiinnittää huomiota helmien ja kivien kauniisiin yksityiskohtiin. Haluan tuoda niitä esille. Saada ihmiset huomaamaan pieniä yksityiskohtia, kiinnittämään huomion niihin myös valitessaan kaupan valmiskoruja. Katsomaan tarkkaan, mitä ja miten huolellisesti valmistettuja koruja ostavat (apua, en tarkoita omiani, niitä ei saa katsoa liian kriittisesti).

  Olen saanut aiemminkin samanlaista kritiikkiä toisaalla, missä korukuviani on ollut esillä, joten tämä ei ole mitään uutta eikä yllättävää. En ole 'parantanut tapojani' - enkä aio. Kuvani ovat enemmänkin fiiliskuvia. Toki toivon, että se korukin sieltä löytyy. Ja kuten jo aiemmin mainitsin, en tule ikinä kuvaamaan ns. korumallikuvia, josko niitä oli toivottu. Olen pahoillani.

  Mä oon mikä oon. Koht' kukaan ei enää oo mun kaa.

  VastaaPoista
 8. Olen antanut itseni ymmärtää, että kuviesi 'juttu' on välittää vähän erilaista näkökulmaa tähän koko koruiluhommaan. Minä tykkään tästä sinun kuvaustyylistäsi ihan kybällä. Blogisi on kuin kunnianosoitus upeille kiville ja muille korumateriaaleille: kuvissasi ne pääsevät toden teolla oikeuksiinsa.

  VastaaPoista
 9. Kiitos mielipiteestäsi Kati. Meillä kullakin on oma visuaalinen tapamme ilmaista itseämme ja tekemisiämme, esitellä aikaansaannoksiamme. Toiset osaavat somistaa korukuvansa taidokkaasti sopivalla rekvisiitalla. Ei onnistu minulta. Toinen löytää aina uuden koruun sopivan alustan, taustan kuvaansa. En minä. Kolmas osaa ja haluaa esitellä korunsa kerralla jokaista lenkkiä myöten. Ei ole mun juttu.

  Kävijälaskurin (onko niihin luottamista) mukaan blogissani käy hirveän paljon (omiin odotuksiini ja jätettyihin kommentteihin suhteutettuna) katselijoita. Onko ne kaikki mun tuttuja, jotka käyvät vaan tsekkaamassa, että oon olemassa? Inspiraation etsijöitä (mäkin käyn muissa blogeissa)? Jotkut tulee ilokseni uudelleen, joten jotain teen kuitenkin 'oikein' enkä vaan itsekkäästi. Paitsi, että jokainen saa olla itsekäs omassa blogissaan :)

  VastaaPoista
 10. Ovatpa kuvasi ja korusi kauniita. Tätä blogia voisi selailla vaikka kuinka pitkään ja ihailla kauneutta.

  Ehkä tästä tai Rillan blogista inspiroituneena selasin kansalaisopiston hopeatyön kurssia. Mahtaakohan sitä itse joskus osata tehdä yhtä kauniita juttuja?

  VastaaPoista
 11. Kiitos Minna-Liisa kannustavista sanoistasi. Kun itse tekee, saa juuri sellaisia koruja kuin haluaa, niin ja osaa tehdä ;) Aina materiaalit eivät väänny päässä olevan mielikuvan mukaisesti. Joskus into on todellakin suurempi kuin senhetkiset taidot. Harrastus on ihana ja inspiroiva. Tervetuloa joukkoon! Terveisiä Rillalle ja kaikille 'samassa liemessä oleville'.

  VastaaPoista
 12. Vau! Onpa kauniisti kuvattuja (ja tehtyjä) koruja! Niin kaunista....:)

  VastaaPoista
 13. Minulle ei tullut edes mieleen, että syy voisi olla se, ettei kukaan kopioi koruja! Sehän on tosi hyvä idea. Ei sillä, että olisin korua kopioimassa, mutta näin kuvista kyllä välittyy korun tunnelma, mutta tarkkaa kaavakuvaa ei ole :)

  Ja kuten kommentissa sanoin ja sanon edelleen, korusi näyttävät kuvissa todella kauniilta, samoin kuvat ylipäänsä ovat ihania. Mikäs noin kauniita helmiä on esitellessä!

  VastaaPoista
 14. Kiitos kommentistasi ja kiitoksistasi nellen <3 Ymmärsit varmaan, etten missään nimessä kohdistanut tuota kopioimista sinuun, vaan ihan yleensä. Kaikkia tilauskoruja en tietenkään edes esittele. Kun on pitkään ja hartaasti suunnitellut yhdessä tilaajan kanssa jotain kovinkin henkilökohtaista, en näe mielekkääksi esitellä sellaista korua blogissani. Jos oikeasti ja todella haluaisin pitää tekemäni korut 'piilossa', en esittelisi niitä tässäkään muodossa netissä. Yritän tallustaa jonkinlaista keskitietä.
  Jos pitäisin nettikauppaa tai myisin korujani kuvien perusteella, kuvat varmasti olisivat eri näköisiä. Ei pelkillä fiiliksillä myydä. Tilaajaa varten otan tietenkin niitä kattoperspektiivikuviakin, ei kenenkään tarvitse ostaa sikaa säkissä. Iloisia ja inspiroivia koruiluhetkiä sinulle! Tarkoitukseni ei ollut olla tyly :(

  VastaaPoista
 15. Hmpf, jätin olevinaan kommentin, mutta taisi käsi lipsahtaa väärälle napille.
  Olenhan minä täällä käynyt näitä eräitä mv-helmiä ihastelemassa jo useaan kertaan :) Aivan hurmaavat värit ja en malta odottaa "sitä seuraavaa"!

  VastaaPoista
 16. Kiitos Henna! Kun tahtoisin tehdä jotain yksinkertaista mutta jossa on juju -korun noista, niin täytyy vähän a j a t e l l a kans ennen kuin rupeaa toteuttamaan ;). Kai se sieltä. Jos ei muuten, niin hautomalla.

  VastaaPoista
 17. Tuo rannekoru on kyllä huippu ihana. Ihanat kivet.

  VastaaPoista
 18. Voi kuinka ihania koruja teet.Palaan aina uudelleen ihailemaan kauniita valokuvia ja otoksiasi.
  Minna

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Minna <3 Minä aina välillä pähkäilen, että onko mitään järkeä (pitäisikö olla?) laitella näitä kuvia ihmisten katsottavaksi. "Huvinsa kullakin" ;)

   Poista
 19. Voi hyvät hyssykät.....kuinka ihania koruja teetkään. Aivan taivaallisen kauniita ja nuo sinun villasukkasi, säärystimet sekä kaulurit. Jos mailmassa on kauniita asioita niin sinä niitä ainakin osaat tehdä ja meille ihania kuvia laitella.Palaan taas ihastelemaan. Odotan innolla Lokakuun pimeinä iltoina mitä tarjoat meille Jouluksi.
  Minna62

  VastaaPoista