torstai 26. elokuuta 2010

Katinkultaa ja yön sinistä

Jos et pidä sinisestä, skippaa tämä postaus vauhdilla, nimittäin tämä on ihan sininen.

Katinkultaa (rikkikiisua, pyriittiä) on nuo kultaiset. Tästä huolimatta korun metalliosat on hopeaa.Korun pienimmät kivet ovat nuppineulan pään kokoisia

Lasuriitti (Lapis lazuli), 'lappari' näin meidän tyttöjen kesken, on mun mielestä ihana kivi. Siitä aiemmin tekemäni rannekoru on ollut koko kesän ahkerassa käytössä. Sininen ei ole ollut pitkään aikaan mikään muotiväri vaatteissa, mutta kyllä minä kesäisin, ja muulloinkin, pukeudun sinivalkoiseen. Jos ei muuta niin farkkuihin ja valkoiseen paitaan.
Korun lukko on valkokullatua hopeaa. Miksiköhän hopeaa valkokullataan? Ettei tummu?
Tuollainen pelastusrenkaan näköinen jousilukko sopii mielestäni hyvin siniseen koruun.


Lasuriitti puhdistetaan saippuavedessä. Ultraääni on riski, eikä höyryä saa käyttää. Se on suojattava jyrkiltä lämmönvaihteluilta ja hapolta. Yritän muistaa tämän.Palazzo Pittissä Firenzessä on kuulema 40,5 cm korkea lasuriittimaljakko. Olisikohan se tämä.

Josko jaksoit tänne asti, tykännet ainakin vähän sinisestä - tai harjoitutat kärsivällisyyttäsi!

22 kommenttia:

 1. Oih, herrrkullisia! Tykkään sinisestä, kuten tiedät :) Mulla ei oo tuota kivilajia ollenkaan, missään. Tarvis varmaan hankkia. Mahtava setti yhdessä, huomaan myös, että onhan sullakin noita linkkikoruja ilman välilenkkiä! Tuollaista en ole tajunnut ikinä tehdäkään - tätä yhdistelmää siis tarkoitan. Loistoidis! Varmaan joskus lainaan itsellenikin.

  VastaaPoista
 2. Tosi hyvän näköinen rannesetti! Lapis on ihanan sinistä, olis vain hopeanvärisiä nuo läiskät, niin sit olis täyden kumpin kivi.

  T. Kipa

  VastaaPoista
 3. 'Jaksoin' tänne asti :) Näin kauniita koruja ja opin, että lapista sanotaan myös lasuriitiksi. Sininen on upea väri -myös koruissa.

  VastaaPoista
 4. Todella kaunis kivilaji ja todella kaunis väri ja toteutus korussa. Syvien merten kaunein välke sidottuna ranteeseen

  VastaaPoista
 5. Rilla: Kiitos. Suosittelen sulle lazulia. Vaikka on tumma ja syvä väri, uskon että pitäisit oikeasti. Ja teenhän minä noita linkkejä ilman välirenkaita, en vaan kauheasti tykkää tehdä niitä, kun se korunpätkä roikkuu tiellä. Mieluummin (helpommin = mukavuudenhaluinen) siis teen irrallisia välilenkillä.
  Kipa: Kiitokset. En käytä keltakultakoruja, enkä tee (siis kullattuja), joten lazulikorujen metalli saa olla hopea. Tuota pyriittiä on eri paljon eri lazuleissa, eikä se oikeasti sieltä näy niin selvästi kuin lähikuva antaa ymmärtää.
  Kati: Olithan sinnikäs ;) Lasuriitti (lapis lazuli). Samankaltainen on esim. jäljitelmä: sveitsiläinen ja saksalainen latsuliitti (keinotekoisesti värjätty jaspis). Kiitos kommentistasi.
  Piia: Kiva kohdata lazulin ystävä :) Kiveä pitää pitää omassa kädessä, että oikein tajuaa sen kauneuden. Paitsi, jos ei pidä sinisestä, niin ei sit auta.

  VastaaPoista
 6. Sininen on aina ihanan sininen! Ja tässä korussa suorastaan täydellisen sininen. Ottaisin heti tuon korun, jos vaan antaisit!

  VastaaPoista
 7. Innolla odotin vain seuraavaa kuvaa, ehdoton sinisen ystävä siis. Melkoisia upeuksia nämä!

  VastaaPoista
 8. Ihana runsaus! Ihanaa lapis lazulia, olen siitä aina tykännyt.

  VastaaPoista
 9. Sinulla on ihania koruja. Aivan ihania. Olen lukenut nyt muutaman tunnin korublogeja ja tämä menee ehdottomasti ylitse muiden. Niin kauniita, että silmä lepää!
  Innostuin jopa niin paljon, että omista käyttämättömistä tai rikkinäisistä koruista aion tuunata tänään uusia koruja! :) Tilasin myös pienen setin lukkoja, yms. joilla pääsen alkuun tässä hommassa.
  Yritin kuitenkin lukea hopean kaivertamisesta, koska sillä taidolla saisi korut näyttämään yksilöllisiltä. Missä sinä opit kaiverrutuksen ja muut ihanat koruntekotaitosi? Olisi ihanaa oppia ainakin aluksi kaiverruttamaan valmiita hopealaattoja tms.

  VastaaPoista
 10. PikkuMyy: Ihanaa, että sininen on sinunkin mielestäsi ihanaa. Turhan vähän näkyy sinisiä koruja, ainakin korublogeissa, tai sitten en vaan näe niitä. Tiedän, että olet itse taitava, todella taitava koruntekijä, ettei sinun tarvitse 'ottaa' toisen koruja ;) Kauniisti kuitenkin sanottu, kiitos.
  Henna: Kööri vaan kasvaa. Kiitos.
  Mags: Turha sinistä aristella. Kun laittaa, niin laittaa sitten kunnolla ;) Tiesin sinut lapis lazulinkin ystäväksi.
  Mickey: Huh-heijaa ja kiva kun löysit tänne! Kiitos kannustuksestasi. Meitä koruharrastajia on paljon ja me tehdään erilaisia ja samanlaisia koruja, meillä on erilainen ja samanlainen maku. Hienoa, jos myös sinä innostuit koruilemaan. Korunteon perusjutut olen opetellut itse, kuten kai aika moni harrastaja. Hopean työstöä, kuten sormuksen teko ja kivenistutus olen opetellut koru- ja hopeasepän opissa. Hopean kaivertaminen: En kaiverra hopeaan, en osaa kaivertaa. Tarkoitat varmaankin hopeatöitä, joissa on tekstiä ja kuvioita. Ne on punsseloitu, lyöty lyöntiraudalla, meistillä. Tiedän, että jotkut ovat ostaneet Dremeliinsä jonkinlaisen kaiverruspään tms. ja kaivertavat sillä sitten vapaalla kädellä. En ole koittanut, enkä tule koittamaan. Oikea kaivertaminen on taiteen ja tekniikan laji, jota eivät kai kaikki kultasepätkään osaa. Ainakaan käsinkaivertamista.

  VastaaPoista
 11. WAU!!! Hienoa nähdä nuo omien käsienkin läpi pujahtaneet siniset näin arvostavassa uudessa kädessä kaikkien uusien kavereidensa kanssa yhdessä! ;) Lempparikiveä ei siis mitenkään voi olla liikaa samassa korussa! Sinisestä tykkäämätönkin siis ihaili korua moneen kertaan :D

  VastaaPoista
 12. No voi hitsi, kun on hyvännäköinen rannekoru! Monta samanväristä erilaista sopii älyttömän hyvin yhteen! Ja NIIIIN kauniin sinisiä, enkä minä ole edes sinisen ystävä!
  Ihan huippujuttu! : D

  VastaaPoista
 13. Hei Piisku! Oletinkin, joko ettet itse pidä sinisestä tai sinulla oli yli oman tarpeesi. Kiitokset joka tapauksessa. On mullakin, jos nyt ei ihan inhokkikiviä niin ainakin sellaisia, joista en ihan kauheasti tykkää, vaikk kauniita ovatkin. Kaikenlaista tulee ostettua. Nuo pyöreät kasimilliset lazulit olen siis ostanut korukaveriltani Piiskulta. Myös sekä pienet pyöreät että viistehiotut pikkurondellit olen ostanut 'kolleegoiltani'.

  VastaaPoista
 14. Leonida: Monta samanväristä erilaista... on yksi tapa saada koruun eloa, rytmiä ja mielenkiintoa. Kun olen onneton yhdistelemään värejä, täytyy yrittää jotain muuta. Tykkään itse pitää montaa korua yhtä aikaa, nyt menee yhdellä lukituksella. Noissa käsikuvissahan mulla on erillinen ankkuriketju siinä vielä lisäksi. Keventämässä ja tuomassa valoa tai muuten vaan ;)

  VastaaPoista
 15. Paljon on täällä sinisen ystäviä ja täällä olisi vielä yksi lisää. Ilolla kurkkaan aina mitä olet saanut aikaan ja koskaan en pety, ihastelen vaan. Niin teen nytkin

  VastaaPoista
 16. Helena, sinisen ystävä sinäkin, hauska kuulla :) En olekaan niin yksin, kuin oletin. Kiitokset vierailuistasi.

  VastaaPoista
 17. hei niin teetkö nuita koruja siis tilaustöinä ? jos tahtoisin helmikuulle jonkin korusetin, kuin aikaisin minun pitäisi se tilata ? :)
  todella kauniita koruja !

  VastaaPoista
 18. Anonyymi, en valitettavasti ota uusia korutilauksia vastaan toistaiseksi. Otatko ystävällisesti yhteyttä sähköpostitse: ania.alf@gmail.com, niin laitan sinulle muutaman linkin koruharrastajakavereitteni sivuille, josko heidän töistään löydät mieluisan korumallin, tai ehkä suunnittelette sinulle korun yhdessä.

  VastaaPoista
 19. Minäkään en ole suuri sinisen ystävä, mutta nämä siniset yhdessä hopean kanssa..kaunista on!

  VastaaPoista
 20. Herkullista lapparia! Tosi kaunista taas!

  VastaaPoista
 21. Katarina: Ehkä sait annoksen siedätyshoitoa kuvia katsellessasi. Kiitos kommentistasi ja vierailustasi.
  Paljon kiitoksia Akvamarin: Herkullinen on oikea sana. Rillakin sitä käytti näitten lappareitten (täytyy käydä lisäämässä lepinimi tuonne postaukseen, kiitos) kohdalla.

  VastaaPoista