tiistai 27. heinäkuuta 2010

Rasiat

Aina silloin tällöin kysellään tekemistäni pikkurasioista. Olen jostain netin syövereistä aikoinani ottanut talteen rasian kaavan ja muistelen joutuneeni sitä vähän säätämään, koska kansi ja pohja eivät oikein 'istuneet'.

Kaikessa lyhykäisyydessään: tulostan A3-arkin toiselle puolelle sekä pohjan että kannen kaavat ja toiselle puolelle rasian pääli(kuva)puolen. Rasian osat voi tulostaa kahdelle A4:lle, jos ei ole käytössä isoa tulostinta. Käytän Xeroxin 280-grammaista valkoista paperia. Teen tämän taitto-ohjelmalla, mutta voi sen tehdä kuvankäsittelyssäkin, varmaan tekstinkäsittelyohjelmallakin (?). Leikkaan, taitan ja liimaan. Kaavaa minulla ei tähän hätään ole tarjota, mutta se on helppo piirtää itse kuvaa katsomalla - ja saa sitten omiin tarpeisiinsa sopivan kokoisen.

Jos ei halua tai ole mahdollisuutta tulostaa kuvia tms. voi käyttää paperikaupasta saatavia erivärisiä ohuita kartonkeja, tapettia tai muuta jäykähköä paperia ja piirtää kaava käsin toiselle puolelle. Rasian voi koristella mieleisekseen liimaamalla erilaisia koristeita päälle. Kun en todellakaan ole askartelijaihminen, niin haluan tämänkin homman hoituvan 'napin painalluksella'. Rasian sisälle voi tehdä mieleisensä ja tarpeittensa mukaisen 'korupidikkeen'.

Taloudellinen ihminen täyttää tietenkin koko paperiarkin tulostettavalla. Itse teen käyntikortteja, korulappuja yms. jotka asemoin samalle arkille ja leikkaan ne sitten irti. Jätin ne pois mallista, että olisi vähän selkeämpi.

rasiat
Rasiat2
Rasiat1
IMG_5685b

Nyt tuli hirmu suuret kuvat, toivottavasti mahtuu näytölle.

ania2

7 kommenttia:

 1. Kiitos paljon ohjeista!! Hienoja, selkeitä kuvia ja nuo laatikot ovat kyllä niin upeita, etten itse saisi ikinä millään softalla sellaisia aikaiseksi!!

  Mutta tuo varsinainen kaava, jolla rasiat teet, onko se saatavissa vaikkapa mailitse? Tai löydettävissä vielä netistä?

  VastaaPoista
 2. Vai et askarteluihmisiä... :) Kyllä tuo hiukkasen vaatii, että saa näitä aikaiseksi. Antaa korulle justi sitä niiden ansaitsemaa extraa. Mun pitäisi varmaan myös yrittää. Olen tyytynyt tähän asti ihan älyttömän helppoihin ratkaisuihin. Yritän väittää, että laiskuuttani :D

  VastaaPoista
 3. Olepa hyvä Leonida. Tutkin historiaa ja päädyin tällaiselle sivulle (rasian ohje):
  http://www.amoriini.com/fi/Askartelu/
  Askartelusivut ovat valitettavasti tällä hetkellä remontissa. Talteen ottamani tiedosto on minulla työkoneella, olen nyt lomalla. Voin halutessasi lähettää sen sinulle (pdf-tiedosto) lomani jälkeen (joskus elokuun alkupuolella). Laitatko s-postiosoitteesi: ania.alf@gmail.com.

  VastaaPoista
 4. Rilla, en oo! Jos vaan voin hyödyntää tietokonetta, niin helpottaa. Mikäli tekee vain yhdennäköisiä rasioita, pääsee tosi helpolla. Mulla oli joskus haave, että jokaiselle korulle oma loota. Ei se ihan ole toteutunut.

  VastaaPoista
 5. Juuri löysin vastauksesi! Ei tullut jostain syystä minulle mailia uusista kommenteista tähän rasiajuttuun. Onneksi kävin ihailemassa ohjekuvia uudestaan!

  Laitoin sinulle juuri mailia aiheesta. Kiitos paljon, kun vaivaudut!

  Mukavaa lomanjatkoa!

  VastaaPoista
 6. Niiiin ihania koruja ja kuvia, voi kun saisit nettikaupan aikaan! Tuon rasiapostauksen viimeisessä kuvassa oli aivan ihana rannekoru pinkin, valkoisen ja tummanvihreän sävyissä. Lienee omaa tuotantoasi, onkohan siitä olemassa jossain enempi jutua tai kuvia?
  Sari

  VastaaPoista
 7. Leonida: Postisi luettu, palaillaan.

  Sari: Kaunis kiitos! Suunnitelmissani ei ole netti- sen kummemmin kun muunkaan kaupan perustamista. Se vaatii yrityksen ja sen mukana tuoman paperityön. Päivätyöni vaativat sen verran, että tällä hetkellä aikani ei riitä tilauskorujenkaan tekemiseen. Teen koruja lähinnä lahjoiksi, tyttärelleni, hänen ystävilleen... no ja itselleni.

  Tuon mainitsemasi korun olen tehnyt itselleni. Siinä on amerikkalaisia lamppulasihelmiä ja makeanvedenhelmiä. Se on ajalta ennen blogiani ja tuo samainen kuva taitaa olla jossain blogin alkulehdillä. Voin kuvata sen uudellen, jos kiinnostaa. Korusta en ole valmis luopumaan, helmet olen saanut hyvältä koruystävältäni enkä saa samanlaisia ikinä mistään. Itse en osaa tehdä lasihelmiä. Paljon kiitoksia mielenkiinnostasi. Toivon, että viihdyt, vaikkei kauppaa olekaan.

  VastaaPoista