tiistai 6. heinäkuuta 2010

Lahjarasiat

Teen edelleenkin jokaiselle korulle oman rasiansa. Niitä ei vaan tule aina kuvattua. Ei niin mitään uutta:

IMG_3517b
IMG_3508b
IMG_3501b
IMG_3489b
IMG_3487b

10 kommenttia:

 1. Olen ihaillut rasioitasi jo aiemminkin...nyt kun asia on ns. tapetilla :) kysyisin, kuinka nuo rasiat oikein teet, kuvat ja taittelun jne.

  VastaaPoista
 2. Kiitos Tiina. Olen joskus aikoinani löytänyt rasian kaavat joltain hääsivulta (olen nyt 'väärällä koneella', jotta löytäisin linkin), olisiko alkuperäinen tarkoitus ollut makeisrasia tai jotain. Vähän säädin siitä korurasiaksi sopivan. Rasian koko on n. 9 x 10 x 2,5 cm ja siihen sopii oikein hyvin nimenomaan rannekoru. Käytän samaa rasiaa korvakoruille ja myös kaulakorulle, jolloin kieputan korun kaksin tai kolminkerroin korusta riippuen (meneekö kiepille). Tulostan kaavan tukevan paperin toiselle puolelle ja asemoin ja tulostan kuvan toiselle puolelle. Leikkaan ja liimaan. Sisälle olen kehitellyt oman 'korun pidikkeen', mikä ei näissä kuvissa kyllä näy. Eivät nuo rasiat oikein edustuskelpoisia ole. Olen ne kuitekin todennut ihan käyttökelpoisiksi, johonkinhan se koru on pakattava. Minulla on useita kymmeniä rasioita, harjoituskappaleita, ajautunut myös pikkuruisten helmitarvikkeiden säilytykseen. Tällöin suljen rasian kumirenksulla.
  Netistä varmaankin löytyy ohjeita tällaisten pahvirasioiden tekemiseen. En ole ollenkaan askartelijaihminen, jos nyt koruja ei oteta huomioon. Voihan näitä rasioita tehdä ihan värillisesta kartongistakin, jos ei halua tai voi tulostella kuvia.

  VastaaPoista
 3. Tiinalle viel: tässä aiemmassa kuvassa näkyy toi mainitsemani sisus:

  http://studio-ania.blogspot.com/2009/09/minna.html

  VastaaPoista
 4. nämä rasiat on kyllä uskomattomia :D itsekin pitäisi vähän panostaa tuohon korujen pakkaamiseen...

  VastaaPoista
 5. Kiitos anna :) Voin vain kuvitella, kuinka kauniita rasioita sinä tekisit. Niitä voisi päällystää myös kankaalla, kai... ja laittaa sitä jotain lakkaa päälle. Mun taidot loppuu suunnilleen siihen, mitä tietokoneesta saan ulos. Kuten sanottu, en ole askartelija. Otapa haaste vastaan. Tiedän, että luot jotain iiihanaa :)

  VastaaPoista
 6. Pitääpä tutkailla netistä kaavoja rasioihin. Ainakin kuvissa nuo rasiasi näyttävät aivan ihanilta ja mikäpä parempaa kun sisällä on myös kaunis koru. Asiakkaasi ovat varmasti tyytyväisiä :)

  VastaaPoista
 7. pitääkin miettiä tuota paketointipuolta.. tällähetkellä kun ne korut tosiaan pakataan minigrip-pussiin ;) olen joskus päällystänyt kankaalla kenkälaatikoita askartelutarvikkeiden säilytykseen, miksei sama toimisi pienemmässäkin muodossa. saisikohan lakkaamalla niistä tai paperisista yhtään kovempia (mietin vaan sellaisia, etteivät litistyisi jos lähettäisi postissa).. tämä vaatii selkeästi tuotekehittelyä ;)

  VastaaPoista
 8. anna: Olen jalostanut tuota rasian postittamista siten, että teen rasialle kehikon paksusta pahvista. Ymmärrätköhän? Se tukee rasiaa litistymästä. Tämän olen vielä pakannut joko pehmopussiin tai käärinyt kuplamuoviin ja laittanut helposti-kuoreen. Jää alle 3 sentin, eli menee kirjeenä. Nuo rasiat teen 280-grammaisesta paperista (kai se vielä paperia on eikä kartonkia), se menee vielä mun tulostimesta läpi. Rusetit voi sitten unohtaa, kun näin postittaa. Siihen olen suunnitellut oman jutun... Taidan laittaa sulle sähköpostia tässä joku päivä, jos kiinnostaa. Hopi-hopi rasiantekoon!

  VastaaPoista
 9. mielelläni otan vinkkejä vastaan ;) tarkoitatko tuolla kehikolla ihan vaan reunoja paksummasta pahvista? mun on varmaan jonkinlainen rasia värkättävä nyt ihan tän keskustelun pohjalta tässä jokupäivä, kun pitää yksi koru lähettää postitse. muuten, mietin että jos kankaalla päällystäisi, niin olisikohan se decoupage-lakka siihen omiaan... ideoita on, mutta nämä helleilmat latistavat tekemisintoa kummasti.. hyvä kun vaatteet saa päälle puettua niin jo hiki valuu..

  VastaaPoista
 10. anna: just sellaista kehikkoa hiukka paksummasta pahvista tarkoitan. Olen yhdistänyt sen pienillä niiteillä (mininitoja), kun epäilen liiman pitävyyttä. En kuule tunne noita lakkajuttuja, kynsilakkaa lukuunottamatta. Mutta jos tuo decu-lakka on sitä samaa, jolla esim. servettejä lakataan, niin luulen, että voisi toimia. En sitten tiedä, jos ja kun se alusta (pohja) on pahvia, niin meneekö se ihan lötköksi... ja kuivuu kippuraksi. Sen rasian kaavan otin aikoinani täältä:
  http://www.amoriini.com/fi/Askartelu/ - vaan nyt on sivut remontissa. Laitan sulle joka tapauksessa postia tässä joku päivä, kun vähän viilenee ja ajatukset on muutakin kuin puuroa. Mut ihanaa, kun on kesä. Meillä ukkostaa vaan ei sada.

  VastaaPoista