perjantai 30. heinäkuuta 2010

Ken hän on?

Kuvasin viime kesänä pihallemme eksyneen tai sinne ihan tarkoituksella vaeltaneen haapakiitäjän toukan. Sana on kiertänyt, että meillä on valokuvamallin paikka vapaana, ja tää tuli castingeihin:

IMG_5308b
• heleä, kauniin värinen iho

IMG_5305b
• pitkä, sopusuhtainen vartalo

IMG_5263b
• pukeutuu tyylikkäästi

IMG_5262b
• luontaista ammatin vaatimaa nöyryyttä

IMG_5266b
• notkea varsi, entinen telinevoimistelija, harrastaa nykyisin tankotanssia (?)

IMG_5287b
• ylväs ryhti ja pitkä kaula

IMG_5296b
• intensiivinen katsekontakti

IMG_5294b

En tiedä, onko tämä viimeinen hyökkäysasento vai poseeraako vaan. Myrkkyhampaan tapaisia ei esitellyt. Mitään vihreää en nyt vähään aikaan laittaisi kaulalleni. Anteeksi niille, jotka hämääntyivät tulemaan katsomaan - ja jotka eivät yhtään tykkää näistä luonnon ihmeistä. Pitäisi taas kuvata hopeaa - ja vetkuttelen. Jos joku tunnistaa tai osaa edes arvuutella, kuka hän on, kiinnostaisi kovasti tietää.

-> -> ->

Mags jo ehtikin apuihin, paljon kiitoksia, ja ehdotti syreenikiitäjää. Sehän se: "Täysikasvuisena toukka voittaa koossa sormen ja lähestyy nakkia. Väri on vihreä muutamin tummin vauhtiraidoin sekä kiitäjätoukille ominaisine peräpiikkeineen. Useimmille laji tuleekin toukkana vastaan, sillä aikuiset perhoset ovat hämäräaktiivisia." (Sitaatti: Keskisuomalainen)

17 kommenttia:

 1. Pelottava, mutta samalla mielenkiintoinen tyyppi...

  VastaaPoista
 2. Aikamoinen öhkämönkiäinen! Kuvatekstitkin oikein kohdillaan :D

  VastaaPoista
 3. Heh, minä se aina jaksan arvuutella; olisiko syreenikiitäjän toukka? Ihana kaunokainen, aivan mahtavat värit, vaikken osais niitä koruun kyllä laittaa?

  VastaaPoista
 4. Kiitos luontoystäville ja kunniamaininta Magsille, joka antoi nimen tuntemattomalle: syreenikiitäjä! Näistä upeista toukista tulee sitten sellaisia harmaavarpusia aikuisena. Ja sitten on nämä päinvastaiset "rumat ankanpoikaset".

  VastaaPoista
 5. Mags ehti ensin..syreenikiitäjähän se :)
  Voi että mää rakastan näitä sun kuviasi ja verbaalisesti lahjakkaita kirjoituksiasi ! Ei riitä pelkästään että kuvat on kauniita, mutta kun tekstitkin on !!
  Aivan ihana postaus, jälleen !!

  VastaaPoista
 6. Kyllä luonnon luomukset ovat niin kauniita ja varsinkin näin hienosti ikuistettuna kauneus tulee parhaimmillaan esiin, Sinulla on kyllä lahja luoda kuvat ja niille tarina.

  VastaaPoista
 7. Kerrassaan viehättävä kiitäjä tämä! Ja kuvat ovat täydellisiä; tuovat kirkkaat värit ja kaikki yksityiskohdat upeasti esiin. Kuvatekstit loistavasti täydensivät hienon kuvakavalkadin!

  VastaaPoista
 8. Helmi, Mona, Sari, Leonida: Kiitos <3
  Nämä pienet luonnon ihmeet ovat kaupunkilaiselle ihmettelyn aiheita, kun niitä harvoin näkee. Tuossa meidän rannassa olisi ollut viime viikolla hylje, mutta kun se oli kuollut ja pöhöttynyt, niin jätin väliin. Samoin pari joutsenta, toisella jalka poikki ja toisella ongenkoukku kaulassa. Pääsivät onneksi hoitoon ja voinevat hyvin - paitsi se hylje :( City-kettuja vilisee myös, muttei ole ollut kameraa mukaana näissä tapaamisissa. Jänikset on vähentyneet huomattavasti, samoin fasaanit. Hanhiin en myöskään ole törmännyt kotinurkilla. Multa myös puuttuu kunnollinen zoomaava objektiivi näitten ihmistä vierastavien luontokappaleitten vangitsemiseksi.

  VastaaPoista
 9. Vähänkö upean värinen nakki:) No en kyllä söisi tuon väristä nakkia, mutta näin oksalla katseltuna aikamoinen veijari. Luulen tuon viimeisen poseerauksen olevan sellaisen "mannekiiniposeerauksen", kuten nuo ihmisvastaavat ammattikuvaajille poseeraavat. Ja saa nähdä ketkä kaikki vihreät, lilat ja mustat-karvaiset vielä hakevat kuvauksiisi :) Ihana postaus. I love IT!

  VastaaPoista
 10. Pahus. Minäkin olisin tiennyt tämän :) Nyt ei enää auta viisastella. Komea toukka joka tapauksessa. Meidänkin pihalla majailee, tykkää erityisesti angervoista!

  VastaaPoista
 11. Päivän väripläjäys! Kiitos :). Hän on kaunis. Viimeisestä kuvasta välittyy se stagella niin tärkeä 'are U talking to ME ???? - asennekin :D. Ihan mahtava kuvasarja!

  VastaaPoista
 12. Rilla, kiva havaita, että on monta tietäväistä ystävää. Agervoissa viihtyi niin tämä kuin haapakiitäjän toukkakin.
  Kati: Kiitos. Ei hän kauheasti ujostellut ja asennetta löytyi. Hauskasti sanoit :)

  VastaaPoista
 13. Hmm menee ehkä vähän toukka-aiheen vierestä, mutta kysyisin, että mitä nettikauppoja suosittelisit tarvikkeiden hankintaan? Ja mistä olet löytänyt t-lukkoja?

  VastaaPoista
 14. Hei!
  Ihanat kuvat! Saanko kysyä millä kamera ja kameraobjektiivillä nämä kuvat on otettu?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa ja paljon kiitoksia!

   Kuvat on otettu nyt jo ikää keränneellä (hankittu v. 2008) Canon EOS450D:llä. Apua, että mulla on vanha kamera - ja edelleen aktiivikäytössä. Objektiivi on samoihin aikoihin hankittu Canon EF-S 60mm f2.8 Makro USM.

   Uskomatonta, että joku kahlaa läpi näitä vanhoja postauksia :)

   Poista
  2. ...mut eikös ole söötti ötökkä!

   Poista