keskiviikko 28. heinäkuuta 2010

Äidille ja tyttärelle

Siitä on aikaa, kun olen tehnyt sormuksia - olin melkein unohtanut, kuinka kivaa se on. Ne taitaa olla mulle sellainen kesäjuttu, sahaan terassilla ja viilaan ja hion salavan alla varjossa istuen. Paitsi, että siinäkin tulee hiki, en vaan sano sitä ääneen, kun olen sellainen hygieenikko ja esteetikko. Josko vaikka jotain hyvää energiaakin sormuksiin tarttuu ihanasta ympäristöstä ja luonnosta (kaupungissa huom.) Eikä tarvitse olla niin tarkkana ja huolissaan viilaus- ja hiomapölyn leviämisestä tuvan nurkkiin, niin hopeaa kuin se onkin.

Äidille tuplasormus ja tyttärelle tuollainen pikkuinen rinkula. Minulla ei ole kastikkarautaa, joten tuon pienempää en pysty sormuspinnallani naputtelemaan. Sormukset olen tehnyt lahjoiksi ja mulle olisi niin merkityksellistä, että lahjan saajat pitäisivät niistä, kootkin kun on vähän huin-hain.

IMG_5018b
IMG_4906b
IMG_5069b
IMG_5203b
IMG_4932b
IMG_5075b
IMG_5168b
IMG_4886b

Sormusten teko täytyy sitten lopettaa hyvissä ajoin ennen töihin paluuta. Menee sormet ja kynnet niin hurjan näköisiksi. Tällä hetkellä vasemmasta peukalosta melkein puuttuu kynsi. Ensin se viilautuu lyhyeksi ja sitten vielä ohueksi. Muut kynnet seuraa pikkuhiljaa mukana. Ja nahkat kans. En osaa käyttää käsineitä oikeastaan kuin kiillotuksessa ja senkin tekisin mieluummin suojaamattomin käsin. Olen lukenut jostain sellaisesta teipistä, jota voi pyöräyttää sormien suojaksi eikä se kuulema kömpelöitä työskentelyä niin paljon kuin käsineet. Sitä on saatava! Paitsi, että elämässä on paljon tärkeämpiä asioita kuin mun kynnet ja sorminahkojen siloisuus. Kunhan voivottelen.

ania2

18 kommenttia:

 1. Tuo on sellainen taiteen laji, jota en osaa ollekaan. Todella kauniita!! Sormuskurssille tahtoisin! Kynsituskan ymmärrän :) Olen itse onnistunut näissä viimeaikaisissa räpellyksissä murtamaan puolet kynsistäni ja eilen radikaalisti vedin kaikki töppösiksi. Nyt joku tumma lakka äkkiä niihin. Se on kuulemma muotia nysäkynsissä :D

  VastaaPoista
 2. Siis nää on niiiin upeita!! Mä täällä haukon henkeeni kun on niin kauniita. Kunhan muakin taas puris sormuskärpänen! Mutta jotenkin nää helteet ei ole houkutelleet siihen viilaamis, hiomistouhuun...

  VastaaPoista
 3. Jep, Rilla, annapa pikkusormi sormuksille, vie koko käden, kaikki sormet peukaloita myöten. Katsotaas, mimmosen nysät mulla on tossa viikon kuluttua. Kun en ole harrastanut kemiallisia kynsiä enkä tahtois nytkään aloittaa. Kiitokset kehuksista.
  Seepia, kiitos, kiitos! Siksi minäkin istun siell salavan katveessa. Hiki tulee, vaikkei tekis mitään, niin saman tien voi sit jotain tehdäkin ;) Kausiluonteista mullakin sormustelu.

  VastaaPoista
 4. Onpa tosi onnistuneita sormuksia, kauniita! Osaisinpa minäkin!

  VastaaPoista
 5. Aivan ihania söpöjä sormuksia! Olet kyllä varsin taitava =D

  VastaaPoista
 6. Mulla kun on rajoitukseni tuon sahaamisen suhteen, niin ihailen kyllä levystä asti sormuksen tekijää, syviä kumarruksia kauniille sormuksillesi :-D

  VastaaPoista
 7. Aivan ihania! Kyllä olisi minullakin sormuskurssille hinku. Vaarallista tämä nettiblaggailu, erään toisen blogin innostamana tilasin ompelukoneen ja nyt alan kurkkimaan sormuskurssia :D

  VastaaPoista
 8. sormukset on söpöjä, mutta enempi ihastelin sun täydellisen muotoisia kynsiä. mulla viilatessa ja hiottaessa on kans peukalon ja etusormen kynsistä puolet pois. ovat sellaiset toisiinsa sopivat kolmiot. ja kierteisiä lenkkejä tehdessä on peukalonkynnet täynnä pieniä koloja :D

  VastaaPoista
 9. MItä sitä ei kärsisikään kauneuden, todellisen taiteen vuoksi...

  VastaaPoista
 10. Jokaiselle ikioma kiitos :)
  Leonida ja Katariina: Kyllä näitä omaksi ilokseen tekee, lahjaksi vähän 'varpaillaan', myyntiin pitäisi vielä taitoja hioa.
  Mags: Minä kun olen luullut, että sinäkin teet levystä!
  Henna: Niin tuttua!
  anna: hih :) Ihastele niin kauan kuin ne on jäljellä. Siinä vaiheessa, kun nimenomaan peukalon ja etusormen kynnet on menetetty, muutkin kynnet on tasattava, etteivät ole eri paria. Mut jostainhan täytyy näkyä, että harrastaa.
  Piia: Olen valmis myös vähän vuodattamaan verta ;)

  VastaaPoista
 11. Ania, käytän 'puolivalmisteita' aina kun voin ;-D

  VastaaPoista
 12. No mutta, juuri tuossa yhtä tilausta pyörittelin, itselleni tuota sormiteippiä (kumma että kun sitä nahkaa viilaa sormistaan tasaista tahtia pois, tulee sitä kaksinkertainen määrä takaisin...) ja muutakin, sitten muistin sinut ja otin kaksi rullaa :)

  VastaaPoista
 13. Mags: Puolivalmisteet ovat oiva apu kiireisen emännän keittiössä sekä vallan mainioita tuki ja turva koruntekijän pajassa ;)
  Miilia: Ihanko totta? Tuhannet kiitokset! Taidanpa tehdä vielä muutamat sormukset, kun sormenpäiden tulevaisuus näyttääkin tässä valossa niin auvoiselta :)

  VastaaPoista
 14. Ihanan herkkiä sormuksia.
  Ja nuo kukkakuvat taas upeita, sori että aina sanon samaa, mutta kun ne on niin upeita :)

  VastaaPoista
 15. Kiitos Sari! Saat sanoa vaikka sata kertaa. Kun en oikein osaa somistella korukuviani, niin laitan sitten välikuvia somistseeksi. Tykkään kuvata pieniä yksityiskohtia. Paitsi kiitävän hopean kuvaaminen on aina ihan kamalaa! Seuraavaksi tulee suloisia (!) toukkakuvia, ken sellaisista pitää ;)

  VastaaPoista
 16. Eipä kestä, tulee tuolta Lontoon suunnilta joten varmaan ensi viikolla saat jo postia.

  VastaaPoista
 17. Miilia: Oletko asioinut C:llä alkavassa kaupassa? Jotenkin kellot rupesi soimaan :) Laitathan maksutietoja s-postilla: ania.alf@gmail.com niin saat paluupostissa yhteystiedot. Toimituksella ei ole kiire eikä hoppu. Hyvää kannattaa odottaa.

  VastaaPoista
 18. OH MY GOD!!! Ihania sormuksia !! voiko sulta tilata noita?????

  VastaaPoista