torstai 10. kesäkuuta 2010

Valuvikoja ;)

Saadessaan käsiinsä erityisen kauniita helmiä on suurin haaste, ettei korua suunnitellessa ja tehdessä pilaa sitä turhilla härpäkkeillä ja skrumeluureilla. Kauniit helmet eivät vaadi seurakseen yhtään mitään - no, mielellään sen kantajan. Helmethän pitävät siitä, että niitä käytetään.

Näissä makeanvedenhelmikoruissa laitoin helmien väliin kuitenkin pienet hopeaspeisserit, jotta korut taipuisivat kauniisti ranteen ja kaulan ympäri. Helmissä on aivan uskomaton kiilto. Erityisesti pidän siitä, etteivät helmet ole täydellisiä neliöitä, vaan niissä on persoonallisia 'valuvikoja'.

Rannekoru:

... ja kaulakoru:


17 kommenttia:

 1. Käsittämättömän upea setti!

  VastaaPoista
 2. Yksinkertaisuudessaan täydelliset! Todella pysäyttävät korut! Tuonmuotoisia helmiä en ole nähnytkään ennen.

  VastaaPoista
 3. Ihanan yleellistä ja kaunista.

  VastaaPoista
 4. Aivan ihanat helmet. Kiilto on ainakin kuvien perusteella suorastaan metallinen. Tykkään kovasti!

  VastaaPoista
 5. On nämä uudet sitten ihania. Helmien muoto kiva ja kokonaisuus yksinkertaisen kaunista. Mistähän noita helmiä saa?

  VastaaPoista
 6. Ihanat kiitokset kaikille! Helmet ovat hyvälaatuisia ja se näkyy :)
  Gilda: olen ostanut nauhan yksityishenkilöltä. Kuvan ja khmmm... hinnan perusteella osasin odottaa laadukasta nauhaa enkä joutunut pettymään. Yhtään helmeä ei tarvinnut karsia, onneksi. Riittivät just ranne- ja kaulakoruun. Ei nämä helmineliöt ole mitään harvinaisuuksia, useimmissa meidän ulkomaisissa vakkarikaupoissa tarjolla.

  VastaaPoista
 7. Majesteetillinen on sana, joka mulle tuli mieleen tästä setistä.

  VastaaPoista
 8. Yksinkertaisuus on usein tyylikkäin vaihtoehto. Ihanat korut!

  VastaaPoista
 9. Kiitos kommenteistanne Anu ja Akvamarin. Kaikki kunnia ensiluokkaisille materiaaleille.

  VastaaPoista
 10. Klassista kauneutta ja tyylikkyyttä on näissä koruissa. Taasen. <3

  VastaaPoista
 11. Tosi upeat korut ja voi mikä ihana kiilto helmissä on, melkein kuin metallia!

  T. Kipa

  VastaaPoista
 12. Herranen aika mitkä korut! Kiilto on mieletön, ihanasti yksinkertaisuus päästää helmien oman kauneuden valloilleen. Ah ja voih!

  VastaaPoista
 13. Kiitos PikkuMyy, Kipa, inkku :) Nuo hopeaspeisserit eivät olleet ensimmäinen vaihtoehto koruun. Mallasin myös aivan pieniä pyöreitä hopeahelmiä, valkoisia minikokoisia mv-helmiä ja ties mitä. Näillä, jokapaikan-tavis-speissereillä sain kuitenkin toivomaani eloa yksinkertaiseen helmilaattariviin. Noista kauniista helmistä vielä: niissä ei ole nurjaa puolta, ovat täydellisiä joka kolkasta! Joskus näin. Mielestäni nuo valut eivät ole vikoja, päinvastoin.

  VastaaPoista
 14. Makro hämää hieman, mikä on helmien koko luonnossa? Yritin verrata tuohon lukkoon, jonka perusteella päättelin että olisi 10-12mm. Todella upeat!

  VastaaPoista
 15. Kiitos Sofié! Lukon pituus on 10,2 mm, noitahan on olemassa eri kokoisia. Helmet ovat arvelemaasi hiukka suurempia, 13 mm:n molemmin puolin. Kiitos mielenkiinnostasi.

  VastaaPoista