torstai 3. kesäkuuta 2010

Luovuutta luonnosta

Lilliputin hääkimppu. Pienellä kukkatertulla on kokoa pari-kolme senttiä. Terttu on taitettu valkoisena kukkivasta pensaasta, jonka nimeä en nyt muista. Lisään nimen tonne loppuun, kun (jos) muisti palaa. Ei voi ajatella rumia, kun luonto on niin kauniina.

. . .
Hyvä suunnittelija on avoin vaikutteille ja kiinnostunut monista asioista. Niin kuin luonnosta - ennen kaikkea luonnosta! Olen netitse yrittänyt ratkaista ao. pensaan nimeä ja tullut siihen tulokseen, että se on morsiusangervo. Tai, jos ainakin voitaisiin sopia näin - saisin pois päiväjärjestyksestä. Kaupunkilaisena, elinikäisenä kerrostaloasukkina nämä puutarha-asiat ovat aika heikko lenkki sivistysketjussani.

Joku angervo siis.
. . .

Norjanangervon kukassa on lyhyemmät ja rauhallisemmat 'hetulat' - tässä kun pähkäilen vieläkin tuon pensaan nimeä.
Voisikohan olla keijuangervo? Onko sitä myös valkoisena?

7 kommenttia:

 1. Eikös tuo valkoinen ole Norjanangervo tai Morsiusangervo? Upea, mutta nopea kukinta ja kukat haisee... kissanpisulle...
  -Hennaliisa-

  VastaaPoista
 2. Kiitos Hennaliisa, muttei ole Norjanangervo. Sen tunnistan, kun kasvaa ihan omassa pihassa ja olen itse istuttanut. Tai kasvaa tuo 'morsiuskimppukin', mutta kun en ole sitä itse istuttanut, niin ei vieläkään tule mieleen. Oon niin kaupunkilainen näitten kasvien kanssa :( Kukat kasvaa ihan terttumaisesti, ei sulkamaisesti kuten Norjanangervossa ja lehdetkin on erilaiset. Kyllä se selviää... Norjanangervot leikkasin alas jokin aika sitten, joten hajuvapaa kesä ;) Morsiusangervoa en tunne (tietääkseni). Menen tutkimaan, josko se. Sittenhän olisin jo etukäteen arvannut melkein oikein, kun sitä hääkimppua tyrkytin.

  VastaaPoista
 3. Oih, kukista saa esille niin ihania yksityiskohtia makrolla!! Mun silmät ei nääs riitä enää sellaista näkemään :-(
  En tunnista valkeaa kaunotarta, itse yritän juuri saada oravanmarjaa kuvaan ?

  :-D

  VastaaPoista
 4. Heissan Mags! Kuule, ei munkaan silmät mitään erota, koskaan kai mitään nähneetkään. Sama se on koruja kuvattaessa. Ruudulle läjähtää välillä kuvia ihan kauheista koruista - en minä ole niitä tehnyt. Huonosti suljettuja renkaita, pihdin jälkiä... sano vaan :( Joko oravanmarjakin kukkii? Täytyypä luoda nöyrä katse kulkiessa. Mun ehdoton suosikkini noista pikkukukista, nimenomaan valkoisista, on metsätähti. Se on niin graafinen. Ja kielot!

  VastaaPoista
 5. No ni, en vaan ilennyt kertoa, että joka kerta omissa korukuvissani, 'sumeammissakin', näkyy ne avonaiset lenkit. Vaikka minä olin ne varmasti sulkenut!? Kuvia siis täytyy ottaa, että saa korut viimeistellyksi ;-)

  Mun suosikki niistä pienistä vaaleista on pikkinen herkkä 'heinätähtimö', luulen että nimi on tuo. Vaikka tykkään kyllä kaikista.

  VastaaPoista
 6. Pelkän kukinnan perusteella epäilisin lumiangervoksi, koivuangervoksi tai virpiangervoksi... Ehkä koivuangervolla on pyöreämmät lehdet kuin mitä kuvassa näyttää. Angervoja on kyllä hurjan paljon! On puutarhurikin välillä kysymysmerkkinä kun yrittää kaikkien nimiä muistella. ;)

  VastaaPoista
 7. Kiitos Ellastiina. Enpä tiennyt, että angervoja on noinkin monta 8) Jospa kutsun kukkia vain angervon kukiksi, niin on vähän niin kuin kompromissi. Kiitos paljon avusta. Kun tahtois tietää niin paljon enemmän suunnilleen kaikesta maan ja taivaan välillä :)

  VastaaPoista