keskiviikko 23. kesäkuuta 2010

Lapis lazuli

Lapis lazuli on eräs kaikkein vanhimmista korukivistä ja sillä on käyty kauppaa tuhansien vuosien ajan. Sitä on löydetty noin ajalta 7000 v. eaa. Se on läpinäkymäton, lasikiiltoinen, harvinainen ja arvokas korukivenä käytetty puolijalokivi. Lapis on väriltään tumman/syvän sininen, mutta sisältää usein myös valkoisia tai kullanvärisiä sulkeumia. Lapiksen nimessä yhdistyvät latinan kielen lapis (kivi) ja persian kielen sinistä väriä tarkoittava sana azul.Sininen väri koruissa ei ole kauhean suosittu. Siitä joko pidetään tai... aika usein ei. Itse pidän erittäin paljon nimenomaan lapis lazulista ja toivoisin, että kiveä olisi enemmän tarjolla ja monimuotoisempana.

Sinisestä rannekorusta on tullut minulle ihan kestosuosikki. Korun iso, 11-millinen, ei-täydellinen keskushelmi on hyvin vaaleanharmaa. Olen vähän säätänyt kuvan väritasapainoa, jotta lapis lazulin sininen väri tulisi paremmin esille eikä näyttäisi mustalta.IMG_3068b

11 kommenttia:

 1. Voi miten mainiota, että 'uskaltaudut' lapis lazulin ihailijaksi, minähän tulin kaapista jo aiemmin :-D Minusta lapis lazulissa on tosiaan jotain ylen juhlavaa ja mystistä.

  Rannekorusi on harmaine ja hopeisine lisukkeineen kovin tyylikäs <3

  VastaaPoista
 2. Kiitos Mags, ehkä meitä on muitakin! Jos, jos mulla olisi ollut kullan värisiä korun osia, olisin käyttänyt niitä ja laittanut koruun myös kullankeltaisen mv-helmen. Nythän koru on suomalaisehko, kultaisena olisi sitten ollut ruåtsalaisehko ;) Lazulin sininen on, jos ei ihan kuninkaallinen niin ainakin herttuallinen. Ja ollaanhan me aiemminkin tykätty samoista jutuist :)
  Aurinkoista ja iloista juhannusta, Mags!

  VastaaPoista
 3. Haa, vielä - tykkäsin juuri hopean yhdistämisestä tähän kiveen, koska se 'tavallinen' vaihtoehto on kullansävy.
  -Samoistahan me tykätään ;-D

  Oikein hempeää ja herkkää juhannusta!

  VastaaPoista
 4. Minä myös tunnustaudun lapiksen ystäväksi ja myös sinisen :) Laitoin juuri ennen blogilistan katselua omaan blogiini yhden lapis-korun. Hyvää juhannusta!

  VastaaPoista
 5. Kaunis ja arvokkaan näköinen koru,ja sai uutta tietoakin samalla lapis lazulista :) ja nämä sun kuvat ovat aivan huippuluokkaa, vierailen usein sivuillasi ihailemassa koruja ja kuvia.
  Mukavaa Juhannusta!

  VastaaPoista
 6. Kiitos Maija-Liisa! Kävinkin jo ihailemassa kaunista koruasi. Lapis lazuli on upea, hurmaava kivi, ja sininen on hieno väri ja turhaan syrjitty. Vaan eihän kaikkien kuulukaan pitää samoista asioista.
  Sari, kiitos kauniista ja kannustavista sanoistasi! Kiva, kun jätit viestin, niin osaan käydä 'kylässä'. Hyvää juhannusta!

  VastaaPoista
 7. Tosi kaunis. Minä pidän sinisestä koruissa paljon. No, koruissa ja muuallakin :) Upea kokonaisuus!

  VastaaPoista
 8. Tärkein jäi näköjään kirjoittamatta - tuo korusi on todella kaunis, hyvät yhdistelmät!

  VastaaPoista
 9. Kiitos Rilla ja Maija-Liisa :) Iloitsen pienestäkin tervehdyksestä, sisällöstä riippumatta. Kiva kuulla, etten ole yksin sinisteni kanssa.

  VastaaPoista
 10. Lappari on upea, ja tässä korussa se pääsee ihanasti oikeuksiinsa. Suloinen kokonaisuus!

  VastaaPoista
 11. Kiitos Akvamarin. Lapparin kauneuden joko tajuaa tai sitten ei - tai ei halua ;)

  VastaaPoista