torstai 27. toukokuuta 2010

Harhaanjohdetut

Edelliseen postaukseen sijoittamani somistekuva on tahattomasti johtanut muutamaa lukijaa harhateille. Jakkaralta meinasin pudota, kun sukeltajaukkelin uskottiin olevan hopeasavesta itse tekemäni 8) Hopeasavea on pussissa, mutta en toistaiseksi ole siihen uskaltanut/ehtinyt koskea. Saati, että osaisin siitä tehdä yhtään mitään! Sukeltajaa luultiin myös riipukseksi. Sori, ei oo :(

Dyykkari luolineen on siis pieni, leveydeltään noin viisisenttinen matkamuisto Gran Canarialta parinkymmenen vuoden takaa. En tiedä, mitä materiaalia ukko on, on pysynyt noin kirkkaana kaikki nämä vuodet. Mutta, mikä minua kiinnostaa, on sukeltajan luola, josta koruharrastajaystäväni Mags osasi kertoa sen mahdollisesti olevan akaattia/kvartsikiteitä. Eli liittyypä koruiluun vaikka sitten kautta rantain. Luola on päältä, ulkopuolelta ihan tavallisen kiven näköinen ja sisäpuoli on kaunis, kiteinen ja kiiiiltävä! Wikipedia kertoo kvartsista näin, klik.

2 kommenttia:

  1. Hei tuo ihana 'sukeltajan luola' kuten sitä nimität on geodi (eng. geode). Lisätietoa löydät http://en.wikipedia.org/wiki/Geode

    Omasi on harvinaisen kaunis, eikä sitä kuvasta päätellen ole pilattu värjäämällä. Varsinainen geologinen aarre. Kristallit ovat luultavasti kvartsia, sen voit testata vaikka varovasti raaputtamalla veitsellä kristallia. Kvartsi on kovaa eikä siihen pitäisi helposti pystyä raaputtamaan, kun taas esim. kalsiittiin saisit veitsellä raaputus jäljen.

    VastaaPoista
  2. Kiitos Castalia. Raaputuskoe vielä tekemättä, mutta mielenkiinnosta ja uteliaana otan asiasta selvää. Paljon kiitoksia valaistuksesta.

    VastaaPoista