perjantai 14. toukokuuta 2010

"Rock Chic"

Onyksi-korusetti on tilaustyö kevään morsiamelle, joka halusi häihinsä nimenomaan mustat korut. Morsian kuvasi häittensä pukeutumistyyliä: 'rock chic'. Koruissa mustaa onyksia eri muotoisina ja kokoisina, kiiltäväpintaisina helminä sekä pieniä Swarovskin Black Diamond -kristalleja. Hopeaosat hioin satiinipintaisiksi. Näin niiden ja kiiltävien onyksien välille syntyi hieno kontrasti. Näitä koruja tehtiin silloin, kun maas ol' hanki - lunta metri.

Keskiajalla onyksia pidettiin onnea tuovana kivenä ja sitä upotettiin usein amuletteihin ja muihin koruihin, koska sen uskottiin omaavan taianomaisia voimia. Joten ei ollenkaan huonompi valinta hääkorun materiaaliksi, vaikkei olekaan se perinteisin. Arvostan suuresti tilaajan ennakkoluulottomuutta.Korusetin olisin ehdottomasti halunnut kuvata päällepuettuna. En toki änkeytyä tilaajan iholle. Bookattu malli sairastui, enkä halunnut vetkutella korujen toimittamisen kanssa, joten kuvattu on taas perinteisesti.

Sydämelliset onnittelut vielä näin jälkeenpäinkin. Ihanaa kesää - ja elämää!

10 kommenttia:

 1. Rock chic -nimi on aivan nappiin! Erityisesti korvakorut sykähdyttää, isot ja tyylikkäät ilman 'hilpetööriä' ei ole helppo nakki!! Hienoa, @nia :-)

  VastaaPoista
 2. Moi!
  Mistä oot saanut oppisi korujen tekoon? Entä mistä hankit "materiaalit", kivet sun muut?
  Tosi kauniita!!

  VastaaPoista
 3. Voi kuinka kaunis setti. Ja nuo brioletit, vau! Ne pääsivät kyllä arvoisiinsa korviksiin. Todella kauniit.

  Blogissasi on taas ollut toinen toistaan kauniimpia koruja. Olen niitä käynyt ihailemassa, vaikka en olekkaan aina kommenttia jättänyt.

  VastaaPoista
 4. Kaunis kiitos kaikille!

  Mags: Sinä olet aina niin kannustava, kiitos. Arvostan mielipidettäsi, sen tiedät. Pidän myös itse noista korvakoruista. Noita brioletteja etsin useamman helmettiläisen avustamana. Nämä ihanuudet minulle toimitti Rosalii.

  Rosalii: Isot kiitokset vielä kertaalleen. Briolettikorvakorut valikoituivat tekemistäni vaihtoehdoista ylivoimaisina suosikkeina. Sileissä brioleteissa on todella kaunis, pitkulainen muoto. Kiva, kun piipahtelet :)

  Moi, moi Anonyymi! Kiitos kehuksista. Olen harrastanut näitä koruja kolmisen vuotta ja olen luonnon lahjakkuus. Ei vaiskaan ;) Olen opetellut itse, harjoitellut, tehnyt koruja ja... tehnyt koruja lisää. Minulla on aika kasa alan kirjoja. Ja olen lukenut ne. Haastavimmat työt, kuten sormuksen teon ja kiven istutuksen minulle on opettanut erilaisilla hopeatyökursseilla hopea- ja koruseppä. Materiaalit hankin (nimeämättömistä) suomalaisista korutarvikekaupoista ja maahantuojilta sekä tarvikekaupoista ympäri maailman, pääasiassa USA:sta. Koruharrastajaystävät ovat oiva apu silloin, kun nopeasti tarvitsen jotain omista varastoistani puuttuvaa, kuten nämä korvakorujen brioletit. Yleisesti sanoisin, että kun on tarpeeksi kiinnostunut asioista, ne opettelee ja oppii. Toki minulla on opittavaa vielä niiiiiiin paljon. Siinä tämän harrastuksen viehätys.

  VastaaPoista
 5. Upeat korut! Musta onyx on vain yksinkertaisuudessaan ja pröystäilemättömyydessään yksi kestosuosikeistani. Olet taas onnistunut luomaan upean kokonaisuuden!

  VastaaPoista
 6. Kiitos Pirita <3 Samaa mieltä kanssasi, siis tästä: musta onyksi siinä kuin vuorikristallikin on helmilaatikon luottokamaa. Niistä kun tekee korun, ei kovin pahasti voi epäonnistua.

  VastaaPoista
 7. Todella tyylikkäät morsiamen korut!

  VastaaPoista
 8. Kiitos Pikkis! En voi ottaa koko kunniaa koruista. Yhdessä morsiamen kanssa niitä suunniteltiin, joten yhteistyön tulosta. Minusta on piristävää, kun joku haluaa poiketa perinteiden polulta.

  VastaaPoista
 9. Onpa upea ja erilainen setti morsiamelle! Minkähänlainen hääpuku hänellä oli?

  T. Kipa

  VastaaPoista
 10. Kipa, kiitos jälleen! Olen nähnyt kuvia morsiamesta pukuineen ja koruineen. Morsian oli hyvin kaunis, hentoinen. Hääpuku oli upea, olkaimeton, täyspitkä, tyylikkään yksinkertainen, kauniisti leikattu Pariisista tilattu valkoinen silkkipuku, jossa hillitynkauniit yksityiskohdat mustin somisten. Puku sopi kantajaleen täydellisesti, ja kokonaisuus koruineen kaunis... kuin morsian.

  VastaaPoista