keskiviikko 28. huhtikuuta 2010

Kerran viel'

Valmistamistani uniikeista koruistani en tee kopioita, tietenkään ja piste. Omat koruni eivät kuitenkaan ole näin pyhiä. Useimmiten ne ovat harjoituskappaleita, protoja (vaikkei mistään teollisesta tuotannosta kyse olekaan). Tämän vihreän korun mallina on itselleni viime elokuussa tekemäni rannekoru: Kesänvihreää. Korun kiviksi valittiin nyt keväisen raikkaat, Swarovskin 4-milliset peridootin väriset kuutiot. Korusta tuli malliaan raikkaampi ja keveän oloinen koru. Toivottavasti myös korun kantaja pitää siitä.


Harvoin tulee tiirailtua pientä, 4-millistä helmeä näin läheltä. Tästä kuitenkin huomaa, kuinka taitavasti Swarovskin kristallit on hiottu, leikattu. Siksi ne taittavat valoa niin kauniisti.

Kuvien värisävyt ovat taas niin ja näin. Olen kuvannut sekä päivän- että keinovalossa. Vihreä on peridootion väristä.Ketjuna on pientä Piinaa, Jens Pind, nollakasin langasta. Piina on yksi kestosuosikkiketjuistani.

15 kommenttia:

 1. Kiitos Helmi! Ja kiitos aiemmin minulle osoittamastasi tunnustuksesta. Olen sen mielissäni noteerannut, mutta kiireessä jäänyt...

  VastaaPoista
 2. voi miten kaunis <3 olen nykyisin jotenkin niin ihastunut tuollaisiin neliönmuotoisiin helmiin.. ja tuo vihreä on niin herkku.

  VastaaPoista
 3. kiitos taas upeista kuvista ja kauniista korusta ! :)

  VastaaPoista
 4. Ja jälleen niin kaunis koru! Piina on kyllä parhautta.

  VastaaPoista
 5. Kiitos anna, marjo, PikkuMyy!
  anna: minäkin tykkään kaikenlaisista kuutioista ja kulmikkaista. Tässä korussa korun tilaaja ei ensinsuositukseeni Swarovskin kuutioista oikein lämmennyt, mutta käytyään netissä tutustumassa niihin, tahtoikin niitä koruunsa. Minusta oli hyvä valinta. Nää on vielä niin pieniä.
  marjo: Kiitos samoin!
  PikkuMyy: Joo, parhautta! Ja vähän ehkä sitäkin, etten taida kovin montaa ketjumallia, mikä taas johtuu siitä, etten opettele sellaisia, joista en itse pidä. Ja tämä ei tarkoita sitä, ettäkö kuitenkaan osaisin kaikkia, joista pidän... höh

  VastaaPoista
 6. Mä jo eilen kirjoitin kommentin, mutta leikö kadonnut jonnekin bittiavaruuteen..

  Kaunis koru ja niin kauniita kuvia!

  Mä olen kans pitkään halunnut tehdä tuota pikkupiinaa, mutta mulla ei ole sopivan kokoista veiviä ja tulee sen verran löysää, että menee rummussa ihan sikin sokin :(

  Ja mulla on ihan sama juttu, että en tee kovinkaan monia ketjuja. Olen kokeillut kyllä punoa monia malleja ihan oppimisen ilosta, mutta tykkään vaan ihan parista ja piina on yksi niistä! :)

  VastaaPoista
 7. Tämä on niin ajattoman kaunis koru. Vaikka vihreä onkin keväinen väri, minusta tämä on sellainen koru, jota ei koskaan ottaisi ranteesta pois. Siinä se voisi patinoitua rauhassa ja elää mukana.

  VastaaPoista
 8. Ihanan kevyt ja raikas. Tuo harmaa kierrätysakaattikoru upposi minuun suoraan ja syvälle, se on jotenkin niin pehmeän surumielisen lämpöinen.
  Hassua, miten jotkut korut koskettavat :)

  VastaaPoista
 9. Kaunista niin kaunista!
  Olipa jälleen herkullista vierittää palkkia hitaasti alaspäin :)

  VastaaPoista
 10. Vikki vei sanat suustani. :)
  Tuo vihreä on niin heleää että tulee oikein hyvälle mielelle sitä katsellessa. Kyllä edelleen sun blogis on estetiikasta nauttivan ykkös vierailukohde! :) <3

  VastaaPoista
 11. Yksinkertaisesti upea koru!! Iloista Vappua!

  VastaaPoista
 12. Sydämelliset kiitokset kaikille ja hyvää vapunpäivää!
  Sassenach: kauniisti sanottu ja niin totta. Kuten esimerkiksi Laskeutumisvalot!

  VastaaPoista
 13. Moi!
  Ajattelin vaan ilmoittaa, että rakastuin tähän koruun ensisilmäyksellä. Oikeastaanhan minun ei tarvitsisi kysyä kun omaan käyttöön tulee, mutta saanko tehdä samanlaisen itselleni erivärisillä kuutioilla ja mahdollisesti laittaa kuvan siitä blogiini? Tottakai jos joku kysyy korusta, en esittele sitä omana ideanani, vaan mainitsen "luojaksi" Sinut. Blogiin laittaisin linkin Sinun sivuillesi ja sielläkin kertoisin ettei malli ole omani. Enkä tietenkään tekisi samanlaista korua myyntiin, kun kyse ei ole omasta ideastani.
  Toki blogisi muutkin korut ovat ihania ja kuvat henkeäsalpaavan upeita... sait minusta fanin :)

  VastaaPoista
 14. Moi, moi! Kiitos kauniista sanoistasi ja huomaavaisuudestasi. Saathan sinä luvan :) Kuvassa olevan korun olen tehnyt pyynnöstä vieraalle, itselläni on 'emoversio' ja pidän siitä tosi paljon. Omissa suunnitelmissani on tehdä itselleni myös toisen värinen (kivetkin on jo valittu) jahka ehdin... Mukavaa Piinan punontaa!

  VastaaPoista