keskiviikko 3. helmikuuta 2010

Helmikuun pitenevät päivät

Tänään on Valon päivä. Valoisan osuus päivästä on pidentynyt jo aika reippaasti. Sen huomaa erityisesti tällaisena kirkkaana, aurinkoisena päivänä. Ei ole enää pilkkopimeää, kun aamulla lähtee töihin - riippuen tietenkin siitä, milloin ne työt alkavat. Lunta on melkein metri muuallakin kuin kinoksissa. Ilmatieteen laitoksen mukaan Helsingissä olisi lunta 50-75 cm. Puhdasta valkoista lunta. Miten mun kukkani voivat siellä hangen alla? Todennäköisesti oikein hyvin. Lumihan suojaa tuulelta ja viimalta ja pakkaselta. Eikä niistä kukista ole muuta jäljellä kuin juuret, joten... Mulla on kotona kolme jouluruusua, joita yritän pidellä hengissä siihen asti, kun maa on sulaa (eihän tässä ole kuin 3-4 kuukautta), että saisin istutettua ne pihalle muitten lajitovereittensa viereen. Saas nähdä, pärjätäänkö me huhti-toukokuulle.Alla oleva kuva on otettu viime huhtikuun 23. päivä: vanha jouluruusu kukkii vuosi toisensa jälkeen keväisin kilpaa krookusten kanssa. Onhan se aivan eri näköinen kasvi kuin ylempi talvinen nuivahtanut sisarensa - tosin persoonattomampi.

2 kommenttia:

  1. Tässä sitä taas sun blogissasi katsastelen uusia kauniita kuvia, kahlaan läpi vanhempia päivityksiä ja yritän samalla saada päätettyä minkä kuvan käyttöoikeutta sulta pyydän!? Ylempi kuvista saa mut taas kuolaamaan kaunista kuvaasi, samoin käy kun katselen kukan kuvaa `Minna` päivityksessä. Täytyy kai sitä miestäkin vähän ns kuulla tässä asiassa. Meillä kun on jo mun omia ottamia kukka-kuvia koristuksena keittiön seinällä.... mutta yksi kuva lisää ei tekisi pahaa. Kokoa sun ottamalle kuvalle tulee vähintään 100cm x 120cm. Pearls, pearls...bling, bling postauksen koru tahtoo heittää jalat ihan hyytelölle.... kyllä naisena on sitten kiva olla, kun saa tollaisilla unelmilla koristautua!

    VastaaPoista
  2. Pioni. Niiiin, pioni on kukka :) Sinulla on varmaankin pioni seinälläsi? Kiitos taas kommentistasi. Tuntuu kyllä ihan hassulta, että joku tutkii kuviani 'sillä silmällä' 8) Minna-postauksen kukka on valkoinen minineilikka. Kuva on skarppi ainoastaan muutaman reunimmaisen terälehden osalta. Mutta tuskin metristä kuvaa tulee katseltua ihan parinkymmenen sentin päästä. Joo, on kiva olla nainen - muutenkin kuin korunkannattimena. Meillä menee olohuoneen sisustus uusiksi heti, kun on sen verran aikaa, että ehtii mittailemaan ja etsimään uudet kalusteet - tarkoittanee ensi kesää. En ole itselleni koskaan ajatellut kukka- enkä mitään muutakaan omatekoista esittävää kuvaa tauluna, mutta kun nykyään voi teettää niin kivoja juttuja, niin otanpa tämänkin asian huomioon suunnitelmissani. Omista kuvistahan voi teettää myös tapetteja, vaan taitaa olla vähän liikaa katsella jotain omaa tekelettä siinä mittakaavassa 8(

    VastaaPoista