keskiviikko 27. tammikuuta 2010

Yksin aina (joskus) kaunihimpi

Yleensä ostan helmet ja kivet nauhoittain (tarkoittaahan tuo sekä yhtä nauhaa että mooontaa nauhaa). Aina se ei kuitenkaan ole mahdollista. Tätä lamppulasihelmeä oli tarjolla tämä yksi kappale, olisin ottanut useammankin, uskonnette. Lamppulasihelmi on suomalaista käsityötä ja sen on tehnyt Anzu. Eikö ole julmetun upea?! Paitsi niiden mielestä, jotka eivät sinisestä pidä :( Jouduin säätämään kuvissa helmen sinistä väriä, kun ei millään tahtonut kuvautua oikeana. Onkohan tää koboltinsininen?

Helmen koko on noin 16 x 14 mm. Nuo pienenpienet valkoiset pilkut ovat nanoilmakuplia. Niitä on noin tsiljoonayhdeksän. Olen luupin kanssa tiiraillut.

Sitä päivää, kun osaan tehdä tästä arvoisensa korun... Laittaisinko yksinkertaisesti hopeaketjuun?

10 kommenttia:

 1. Huikeat värit tuossa edellisessä akaattikorussa! Eiköhän tästä Anzun helmestäkin jotain upeaa synny ;) Olisi kyllä mahtavaa päästä itsekin joskus kokeilemaan lasihelmien tekemistä.

  VastaaPoista
 2. Odotampa innolla minkälainen koru tuosta "kaunottaresta" syntyy... hopeaketjussa härpäkkeillä vai ilman ;) Iskeekö luomisen tuska vai joko sulla on hyvä visio siitä mitä tuleman pitää!?

  VastaaPoista
 3. Anu, Pioni: Kiitos! Olisko tuo akaattikoru vähän, Anu, sinun värisesi? Värit, yleensäkään, eivät ole ihan perusminua. Olen pitänyt korua harmaitten neuleitten kanssa nämä päivät ja piristää kivasti. Anzun helmi pyörii mielessäni, kuten moni muukin koruasia kaiken aikaa (ja joku ajattelee, että eikö tuollakaan ihmisellä ole tärkeämpää ajateltavaa). Töissäkin funtsailen kuumeisesti, että minkälaisia helmiä kotona olisi tuon seuraksi, kun en vielä ole ehtinyt mitään mallaamaan. Jonkin näköinen visio on, mutta todellisuus voi tuiskaista kovalla kädellä sitten, kun on aikaa ryhtyä tuumasta toimeen. Jos tuskan hiki nousee, siirrän suosiolla sivuun. Ei näitä helmiä voi pakottaa olemaan kenen vaan kanssa. Niitä tulee kuunnella. Sininen lamppuhelmi yhdistettynä valkoisiin mv-helmiin olisi tosi raikas (ja isänmaallinen) yhdistelmä, mutta... ei. Jotain yksinkertaista siitä tulee - tai saas nähdä.

  VastaaPoista
 4. Anulle vielä: Minusta tuskin olisi tekemään lasihelmiä, olen huono värien kanssa enkä mielestäni kovin luova. Tekniikka sinänsä kiinnostaa. Aikoinaan Tiffany-lasityökurssilla opettaja sanoi töistäni, ettei kukaan koskaan ole tehnyt niin värittömiä töitä kuin minä! Väritöntä lasia, hailakkaa vaaleansinistä lasia, vaaleanharmaata... Sinä puolestasi olet niin lahjakas värien käyttäjä, että olisi sinun juttusi ehdottomasti. Ehtisitkö millään...

  VastaaPoista
 5. Olen seuraillut upeita korujasi ja valokuviasi jonkin aikaa. Yleensä en ehdi kommentoimaan blogeja, mutta nyt laitan yhteiskommentin kaikista näkemistäni koruistasi. Todella kauniita ja valokuvaustaitosi tuovat korut upeasti esille!

  Hieno tuo lamppuhelmi, vaikkei ihan minun värimaailmaani. Mutta osaatko sanoa, miksi näitä tällaisia käsintehtyjä, upeita helmiä sanotaan lamppuhelmiksi? Sitä olen miettinyt monesti.

  VastaaPoista
 6. Leonida: Kiitos, kun jätit kommentin. Kiitos kauniista sanoistasi ja mielenkiinnostasi! Kurkkaapa tänne:
  http://www.janemyrsky.fi/valmistus.php
  Olen tehnyt Janen ja muidenkin lamppulasihelmistä koruja ja muutama helmi on vielä jemmassakin. Voisinkin tehdä oman postauksen tästä koruryhmästä jossain vaiheessa, vaikka on ne täällä jossain esiteltykin. Käyn lisäämässä tunnisteet, niin ehkä löytyy helpommin.

  VastaaPoista
 7. Upea on helmi! Minä tilasin pari Anzun helmeä kans. Sitten odottaa arvoistaan inspiraatiota yksi Piian upea lahjahelmi. Jotenkin tuntuu että nää käsintehdyt uniikit helmet pitää olla pääosassa korussa, hyvää tulee hautumalla ja tarpeeksi usein helmeä ihailemalla. Joku päivä se sitten visio kirkastuu. :)

  VastaaPoista
 8. Poistin oman vastaukseni - kirjoitusvirheitä... uudelleen:
  Pirita, Eikös olekin! Näitä uniikkeja pikku taideteoksia ei voi pakottaa koruiksi, kuten ei muitakaan helmiä. Mielenkiinnolla odotan näkeväni sinun lasihelmikorusi 8)

  VastaaPoista
 9. Ooh..olen unohtanu koko helmen olemassa olon.. Onko syntynyt mitää nätti, kaunista, hienoo ja upeeta?

  VastaaPoista
 10. NoitaMuori: Minä en ole unohtanut! Projekti on edelleen kesken, kun puuttuu muutama 'osa'. Tuota taideteosta kun ei hutaisten koruun laiteta. Joskus nämä projektit venyy tahtomatta. Kova hinku olisi saada koru kaulaan - omaan kaulaan, ehdottoman itsekkäästi.

  VastaaPoista