perjantai 22. tammikuuta 2010

Koukussa!

En taida olla koukussa mihinkään tai en tunnusta. No, määrättyihin ihonhoitotuotteisiin kuten Elizabeth Ardenin Eight Hour Cream -käsivoiteeseen, kauniisiin, hyvin istuviin vaatteisiin, kenkiin, laukkuihin, sokeroituun maitokahviin, sitruunateehen, muutamaan ihanaan blogiin - tunnustan, käyn säännöllisesti katsomassa, mitä kuuluu ja missä mennään. Kai olen koukussa myös helmiin ja hopeaan ;) Kaikista näistä voin toki luopua, jos on pakko. Onneks ei ole.

Mutta, miksi Ania on tehnyt kymmeniä korvakorukoukkuja? Niistä tulee korvakoruja. Olen aiemminkin todennut korvakorujen olevan minulle vähän vaikeita syystä, että käytän itse vain pieniä nappeja. Pieni paradoksi on, että bannerissani on nimenomaan korvakorujen kuva. Korvakoruja on oikeasti hirmu kiva ja tehdä ja niitä toivotaan aina silloin tällöin, joten olen varustautunut... ainakin koukkujen suhteen. Kuvien koukut on vielä viimeistelemättä, viilaan päät pyöreiksi. Tarkoitukseen on olemassa myös työkalu, poranterä, jossa on kuoppa keskellä. Pitänee hankkia sellainen, josko näitä tulee tehtyä enemmänkin. Korvakoruihin on valittava materiaalit erittäin tarkkaan, koska ovat niin lähellä kantajansa kasvoja ja niitä tarkastellaan eri tavalla kuin esimerkiksi rannekorua tai napakorua. Tai mistä minä tiedän. Onhan niitä omaan napaansa tuijottelijoitakin.

Koruharrastajaystäväni Anu tekee todella kauniita korvakoruja. Hänen muutkin korunsa ihastuttavat minua aivan erityisesti.

Katselen tässä samalla Kiira Korven haastattelua. Kiiralla on korvissaan kauniit kristallibrioletit. Heilahtelevat suloisesti. Tyttö itsessään on niin upea, että miten tuollaiseen yksityiskohtaan tulinkaan kiinnittäneeksi huomiota.6 kommenttia:

 1. Kauniit pisarat korupiikeissäsi... ihanan mallisia koukkuja olet niistä loihtinu! Mitä vahvuutta olet käyttänyt koukkuihin? 0,8mm tulisi kauniin jykeviä koukkuja, mutta toisille ne on ehkä liiankin paksuja jos reikä korvassa on kovin ahdas. Kauniita kuvia taas... ihana syvyysvaikutelma!

  VastaaPoista
 2. Siis ei voi kuin ihmetellä sitä taitoa, jolla sä saat korviskoukkukuvatkin näyttämään taideteoksilta! Joka helmeilijän huoneentaulut noistakin kuvista taas saisi.

  VastaaPoista
 3. Sinähän olet oikein tehtaillut noita korviskoukkuja. Kauniita! Innolla odottelen kuinka kauniita korviksia noista syntyy. Minullakin tulee tehtyä korviksia todella vähän, koska oma korvismaku on myös nappimallia.

  VastaaPoista
 4. Kiitos Pioni. Lanka on nollakasia. Tykkään sen ryhdikkyydestä ja siitä tulee aika näyttävä pisara tuohon langan päähän. Minulla ei ole vaikeuksia saada tuon vahvuista koukkua menemään reiästä. Pitääpä tehdä toinen satsi nollaseiskasta, josko joku toivoo ohuempia. Olen niitä aiemmin tehnyt ja tuntuvat niin hentoisilta. Voihan sitä kysyä korun saajalta, haluaako ohuemat vai paksummat koukut eikä itsepintaisesti tässäkään suhteessa tyrkyttää sitä, mistä itse pitää enemmän ;)

  VastaaPoista
 5. Kiitokset myös PikkuMyy ja Anu. En minä tuollaista kuvaa seinälleni... mutta jos joku osaisi tehdä puolimetrisen teräksisen korvakorukoukun, niin täällä olisi paikka seinällä. Sitten pitäisi saada siihen kokoisensa timantti tai joku - ja palkata kaksi aseistettua vartijaa.

  VastaaPoista
 6. Joo, noista kuvista itsestään tulisi upea taulusarja! Sulla on todella taito ottaa mielettömän hienoja kuvia!

  VastaaPoista