sunnuntai 23. elokuuta 2009

Kämmekkä

Kesän ensimmäinen orkidea avasi nuppunsa. Nyt tätä kukkaloistoa saa ihastella ainakin melkein jouluun asti. Luvassa valkoisten lisäksi vaaleanpunaisia ja liiloja. En enää muista, mikä kasvi kukkii minkäkin värisenä. Taidan laittaa kasveihin laput sitä mukaa, kun kukkia ilmaantuu. Vai tyydynkö taas vaan ilahtumaan kukista seuraavanakin vuonna, olivatpa ne sitten minkä värisiä tahansa.

5 kommenttia:

 1. Ihana! Kunpa ittekin saisin joskus orkideat säilymään hengissä ja kukkimaan useampaan otteeseen...

  VastaaPoista
 2. PikkuMyy: Eihän se mitään erityistä vaadi, siis sen enempää kuin minkä tahansa viherkasvin elossapito: valoa, vettä, lannotetta, rakkautta... Tiedän monta ihmistä, jotka heittävät kukkineen orkidean pois, siis vaikkeioiskuollu. En ole viherpeukalo, eikä meillä ole mitenkään ideaaliset olosuhteetkaan kotona orkideankasvatukselle, mutta samat kasvit kukkivat vuodesta toiseen joka vuosi. Joskus joku tosin on näivettynyt eikä ole enää jaksanut olla. Mut, yritäpä uudelleen :) Itse kukitettu on ihan toista kuin kaupan kukka. Vähän niin kuin koruissa ;)

  VastaaPoista
 3. Ihania nuo orkideat, täytyykin käydä kukkakaupassa:) Ja tuo leppis on niin söpö. Innolla odotan, minkälaisen korun loihdit tuosta ihanasta kivestä!

  VastaaPoista
 4. Sulla on ihan mielettömän hienoja kuvia ja koruja!! Olen monta kertaa selannut sun kuvia läpi ja aina ne on yhtä hienoja. Mikä kamera sulla on?

  VastaaPoista
 5. Kipa: Kiitos. Ethän sitten hylkää kukkinutta orkideaa. Se on kaunis viherkasvinakin ja kukkii aika varmasti uudelleen ja uudelleen. Jos et ole aiemmin kasvattanut, pyydä kukkakaupasta hoito-ohjeet mukaan - niin ja löytyyhän niitä netistäkin.
  Minäkin innolla odotan, minkälaiseen koruun tuo solar kvartsi haluaa itsensä istutettavan. Toistaiseksi ei ole ollut aikaa tehdä asialle muuta kuin, että 'ajattelen asiaa silloin tällöin' :)
  Anonyymi: Paljon kiitoksia! Noin vuoden vanha kamerani on Canonin EOS 450D ja olen oikein tyytyväinen. Sitä vanhemmat kuvat olen ottanut Minolta Z1:llä.

  VastaaPoista